Novogodišnja utrka u punom sjaju

Nakon dvije nešto drugačije godine što zbog pandemije koronavirusa, što zbog radova na pješačkom mostu, Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve“ u punom je sjaju organizirao 40. Novogodišnju utrku. Nastupilo je preko 400 osječkih rekreativaca, od vrtićke pa do umirovljeničke dobi, a utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. 

Početak, a ujedno i cilj nedjeljne utrke bio je ispred Veslačkog kluba Iktus na Promenadi, a ruta je bio krug od 3200 metara oko dvaju mostova. Ideja ovakvog okupljanje ostala je ista već četrdeset godina – sportski pozdrav gradu te razmjena novogodišnjih želja. Osim toga, prikupljale su se i donacije koje će se kasnije uložiti za programe sportske rekreacije osječkih građana u 2023. godini.    

Natjecalo se nešto više od 400 rekreativaca u čak 18 dobnih kategorija. Organizator se pobrinuo za medalje, a nagrade je pripremio dugogodišnji sponzor Ferivi.

Najboljim pojedincima medalje se uručili Željko Černić, jedan od utemeljitelja utrke, Zdenko Brkić kao potpredsjednik GSSR „Sport za sve“, Zlatko Kraljević čelnik Hrvatskog školskog športskog saveza te Robert Seligman, predsjednik komisije za sport Grada Osijeka.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u