Novi rekordi na 6. Memorijalu Josip Gašparac

Uspješno je održano šesto izdanje Memorijala Josip Gašparac, natjecanja u skoku s motkom, u organizaciji Atletskog kluba „Slavonija-Žito“.  I to prvi puta kao dio prestižne World Athletics Indoor Tour Bronze serije natjecanja, odnosno dijelom 10 posto najboljih dvoranskih mitinga na svijetu ove godine. Pobjednik osječkog izdanja bio je Grk Emmanouil Karalis koji je s preskočenih 5,72 metara postavio novi rekord natjecanja, ali i dvorane Gradski vrt. Isto je preskočio i Poljak Piotr Lisek, ali je to uspio tek u trećem pokušaju, dok je Karalis bio siguran već u prvom. U ženskoj konkurenciji slavila je Dankinja Caroline Bonde Holm s 4,44 metara, što je također novi rekord mitinga.

Dugo se najavljivalo da će ovo biti najjače natjecanje do sada, a to je potvrdila i vijest da je ovogodišnje izdanje mitinga, prema Svjetskoj atletskoj federaciji, svrstano na 13. mjesto u svijetu u kategoriji Special meetings (indoor). Kriteriji za to su vrlo strogi, od organizacije samog događaja, pa do rejtinga prijavljenih sudionika. Memorijal organiziran u čast „ocu hrvatskog skoka s motkom“, pokojnom treneru Josipu Gašparcu, ove je godine privukao zvučna imena. Primjerice, ovogodišnji pobjednici i rekorderi mitinga, Karalis i Lisek, vikend prije toga osvojili su titulu viceprvaka Europe na dvoranskom prvenstvu. Kada smo već kod rekorda – Karalis je ove godine na Memorijalu za 6 centimetara nadmašio prošlogodišnjeg rekordera, Australca Kurtisa Marschalla.  

Spomenimo i kako su se pred domaćom publikom natjecala i dva Osječanina koji su ujedno i članovi AK „Slavonija-Žito, Ivan Horvat i Ivan Paravac. Obojica su preskočila visinu od 5,42 metra, što je mladom Paravcu, inače novom seniorskom dvoranskom prvaku Hrvatske, bio i osobni rekord.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti