Na Miholjskoj regati i Iktus Challengeu od mladih nada do olimpijaca

Ove subote Veslački klub Iktus organizirat će tradicionalnu Miholjsku regatu i Iktus Challenge. Time će nastaviti promovirati veslanje kao jedan od sportova prirode i života s prirodom, ali i kao vrhunski sport sa svjetski poznatim veslačima.

Program će biti podijeljen u dva dijela, a onaj prvi, od 10 sati, bit će namijenjen mladim veslačima koji će prezentirati svoje vještine u ukupno 24 utrke Miholjske regate. Bit će to dobra prilika i obiteljima najmlađih veslač(ic)a da uživo pogledaju nastupe svojih bližnjih te se uvjere u njihove kvalitete u odmjeravanju snaga s vršnjacima. Nakon regate na red će doći prava poslastica, novo izdanje Iktus Challengea u muškoj i ženskoj konkurenciji. Muška će „prštati“ svjetskom kvalitetom jer će se međusobno nadmetati braća Valent i Martin Sinković, Damir Martin, David Šain, braća Patrik i Anton Lončarić, Viktor Pivač te Karlo Paunović. Prva utrka Iktus Challengea počet će u 14, a posljednja u 14.50 sati.

Zadovoljstvo što će njegov klub još jednom imati priliku organizirati veliko međunarodno natjecanje iskazao je predsjednik Iktusa Boris Popadić.

„Veslanje je 130 godina sinonim za zdravo življenje i suživot s Dravom, za kvalitetan i zdrav način života u Osijeku, ali i simbol akademskog i europskog Osijeka. S posebnim ponosom ističemo kako su veslačice i veslači VK Iktus svojim sportskim dostignućima, medaljama s najvećih međunarodnih i domaćih natjecanja najbolji promotori našeg grada i županije. Tradicionalna Miholjska regata najbolja je prigoda da naši najmlađi veslači predstave svoja znanja i vještine. Time promoviramo i naš projekt veslaONA i fair play. Iza regate čeka nas sportska poslastica i nastup najboljih svjetskih veslača. Ovo je prekrasna prilika da se uz mlađe kategorije prikaže i vrhunski sport, kojem i najmlađi teže. Pozivam sve naše sugrađane da dođu u subotu na ovu prekrasnu manifestaciju“, rekao je predsjednik VK Iktus koji se zahvalio na podršci gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji te sponzorima.

Glavni trener i šef struke VK Iktus Krešimir Ižaković otkrio je kako se na Miholjskoj regati očekuje dolazak 120-150 veslačica i veslača iz osam do deset klubova iz četiri zemlje.

„Bit će poslastica za sve, nastupi u kategorijama od kadeta do veterana. Napravili smo fantastičan uspjeh u mlađim kategorijama na prvenstvu države gdje smo u 22 utrke uzeli 11 naslova. Naši su veslači pokazali svoje vještine u odnosu na svoje kolege, a sada nam je prilika na završetku sezone pokazati što smo napravili.“

Predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat naglasio je kako je Osijek grad sporta te da je VK Iktus sa svojom dugogodišnjom tradicijom najprepoznatljiviji sportski brend.

„Imati ovakav događaj za vikend, prvo vidjeti podmladak, a nakon toga i najbolje svjetske veslače predvođene braćom Sinković, našim Slavoncima Martinom i Šainom, novopečenim olimpijcima braćom Lončarić…svakako je poslastica i idealna pozivnica. Neka na Challengeu pobijede najbolji, a neka mame, bake, djedovi imaju lijepe slike svojih najmlađih veslača koji će, nadamo se, doći i do kategorije ovih koje ćemo gledati u Challengeu.“

Neizostavnu potporu velikim sportskim događajima u našem gradu ispred Osječko-baranjske županije istaknuo je glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković.

„Ovo je velika stvar za sport Osječko-baranjske županije, još jedna velika sportska priredba u gradu Osijeku, koji se pokazao kao odličan domaćin velikih sportskih priredbi. Mnogi su uspješni sportaši ponikli na našem području, tu napravili prve korake, što znači da se dobro radi i da imamo dobre trenere. Velika je stvar ponovno vidjeti punu Dravu veslača“, poručio je Ižaković.

Svečanost otvaranja manifestacija na rasporedu je u 13 sati, ispred VK Iktus, gdje će biti i cilj utrka.

FOTO: Veslački klub Iktus

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske