Na Memorijalu „Saša Cesar – Celje“ od najmlađih rukometaša do seniora

U dvije osječke dvorane, Zrinjevac i Jug, održano je osmo izdanje memorijalnog rukometnog turnira „Saša Cesar – Celje“. Turnir je i ove godine organizirao RK Osijek u spomen na svog nekadašnjeg igrača, kasnije i suca, koji je preminuo prije 11 godina.

U njegovu čast ponovno su zaigrale sve generacije osječkog kluba, od najmlađih do seniora. Uz njih sudionici turnira bile su mlađe selekcije našičkog NEXE-a i Bjelovara te osječkog Feniksa. Svečanom otvorenju Memorijala nazočili su i članovi pokojnog Saše Cesara, supruga i sin, a sve su sudionike turnira pozdravili predsjednik RK Osijek Krešo Tomas te voditelj osječke Rukometne akademije Hrvoje Privšek.

Najmlađi su igrali mini rukomet, a tu su se najboljima pokazali mladi Našičani koji su upisali sve tri pobjede (Osijek 17:11, Feniks 28:16, Bjelovar 22:16). Drugo mjesto pripalo je Osijeku koji je uz poraz od NEXE-a upisao i dvije pobjede (Bjelovar 19:13, Feniks 17:11), treći je s jednim slavljem bio Bjelovar (Feniks 20:10), dok je Feniks bio četvrti.

NEXE-e su pripala prva mjesta i u preostale četiri kategorije (od U11 do U17) u kojima su momčadi igrale 2×20 ili 2×25 minuta, ovisno o uzrastu. Najuvjerljivije su Našičani slavili u U11 u kojima su svladali Osijek (28:9) i Bjelovar (27:7), dok je drugo mjesto osvojio Bjelovar tijesnom pobjedom nad domaćinom (15:14). Kategoriju U13 odlučila je razlika pogodaka jer su NEXE i Osijek međusobno remizirali (19:19), a potom upisali pobjede protiv Bjelovara. Našičani su ih dobili 16:13, a Osječani 23:21 pa je za samo jedan pogodak slavio NEXE. Još je neizvjesnije bilo u U15 kategoriji u kojima su sva tri kluba upisala po pobjedu. NEXE je dobio Osijek 27:17, potom izgubio od Bjelovara 21:19, a Osječani su na kraju svladali Bjelovarčane 24:21. U krugu je presudila razlika pogodaka zbog koje je NEXE bio prvi, Bjelovar drugi, a Osijek treći. Isti je poredak bio i u U17 kategoriji gdje je NEXE slavio s dvije pobjede (Osijek 24:23, Bjelovar 25:22), a drugo mjesto pripalo je Bjelovaru pobjedom nad domaćinom (28:23).

Memorijal su zatvorili seniori Osijeka i Bjelovara. Pobjeda je uvjerljivo pripala Osječanima (29:19) u čijim su redovima najefikasniji bili Goluža s pet te Zrno, Liščić i Vašarević s po četiri pogotka.

FOTO: Rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske