Na Memorijalu „Saša Cesar – Celje“ od najmlađih rukometaša do seniora

U dvije osječke dvorane, Zrinjevac i Jug, održano je osmo izdanje memorijalnog rukometnog turnira „Saša Cesar – Celje“. Turnir je i ove godine organizirao RK Osijek u spomen na svog nekadašnjeg igrača, kasnije i suca, koji je preminuo prije 11 godina.

U njegovu čast ponovno su zaigrale sve generacije osječkog kluba, od najmlađih do seniora. Uz njih sudionici turnira bile su mlađe selekcije našičkog NEXE-a i Bjelovara te osječkog Feniksa. Svečanom otvorenju Memorijala nazočili su i članovi pokojnog Saše Cesara, supruga i sin, a sve su sudionike turnira pozdravili predsjednik RK Osijek Krešo Tomas te voditelj osječke Rukometne akademije Hrvoje Privšek.

Najmlađi su igrali mini rukomet, a tu su se najboljima pokazali mladi Našičani koji su upisali sve tri pobjede (Osijek 17:11, Feniks 28:16, Bjelovar 22:16). Drugo mjesto pripalo je Osijeku koji je uz poraz od NEXE-a upisao i dvije pobjede (Bjelovar 19:13, Feniks 17:11), treći je s jednim slavljem bio Bjelovar (Feniks 20:10), dok je Feniks bio četvrti.

NEXE-e su pripala prva mjesta i u preostale četiri kategorije (od U11 do U17) u kojima su momčadi igrale 2×20 ili 2×25 minuta, ovisno o uzrastu. Najuvjerljivije su Našičani slavili u U11 u kojima su svladali Osijek (28:9) i Bjelovar (27:7), dok je drugo mjesto osvojio Bjelovar tijesnom pobjedom nad domaćinom (15:14). Kategoriju U13 odlučila je razlika pogodaka jer su NEXE i Osijek međusobno remizirali (19:19), a potom upisali pobjede protiv Bjelovara. Našičani su ih dobili 16:13, a Osječani 23:21 pa je za samo jedan pogodak slavio NEXE. Još je neizvjesnije bilo u U15 kategoriji u kojima su sva tri kluba upisala po pobjedu. NEXE je dobio Osijek 27:17, potom izgubio od Bjelovara 21:19, a Osječani su na kraju svladali Bjelovarčane 24:21. U krugu je presudila razlika pogodaka zbog koje je NEXE bio prvi, Bjelovar drugi, a Osijek treći. Isti je poredak bio i u U17 kategoriji gdje je NEXE slavio s dvije pobjede (Osijek 24:23, Bjelovar 25:22), a drugo mjesto pripalo je Bjelovaru pobjedom nad domaćinom (28:23).

Memorijal su zatvorili seniori Osijeka i Bjelovara. Pobjeda je uvjerljivo pripala Osječanima (29:19) u čijim su redovima najefikasniji bili Goluža s pet te Zrno, Liščić i Vašarević s po četiri pogotka.

FOTO: Rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti