Na 24. Memorijalu Matija Gregić očekuje se 500-ak stolnotenisača

Stolnoteniski klub Vodovod Osijek i ove godine organizira tradicionalni međunarodni turnir u spomen na svog legendarnog trenera Matiju Gregića. Na 24. Memorijalu Matija Gregić u velikoj dvorani Gradski vrt nastupit će 500-ak stolnotenisača iz Rumunjske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine, Indije i Hrvatske pa će ovo izdanje biti rekordno po broju sudionika. Dodatni je to razlog za zadovoljstvo u osječkom klubu, jer je dokaz da godinama kvalitetno organiziraju ovako veliko i zahtjevno natjecanje, što je potvrdio i predsjednik kluba Dragan Knežević.

„Ovo će biti definitivno rekordna godina, prijave su zaključeno i očekujemo zaista respektabilnu brojku. Novi su Rumunji, Srbi su prilagodili kalendar našem turniru, imamo i jednu igračicu iz Indije, a najbrojniji će naravno, biti hrvatski stolnotenisači. Iz Hrvatske dolaze praktički svi najbolji, od najmlađih kadeta do seniora, nema samo seniorskih reprezentativaca Gaćine i Pucara.“

Tijekom dva dana Memorijala (subota, nedjelja) igrat će se u šest starosnih kategorija u obje konkurencije (najmlađi kadeti, mlađi kadeti, kadeti, mlađi juniori, juniori, seniori). Prvo će se razigravati u skupini, iz kojih će po dvoje najboljih ići u glavni „kostur“ turnira od kojeg kreće nokaut faza natjecanja. Najuspješniji će biti nagrađeni peharima, a njih će primiti pobjednik, finalist te dvoje polufinalista. Za STK Vodovod Osijek ovo će biti treće veliko međunarodno natjecanje čiji su organizatori ove godine, nakon što su ranije već uspješno odradili domaćinstvo Europe Youth Series Croatia Opena te europskih seniorskih kvalifikacija.

Igrat će se na, također rekordnih, 18 stolova, a oba dana ulaz je slobodan pa je za očekivati kako brojni ljubitelji stolnog tenisa neće propustiti doći u dvoranu Gradski vrt i uživati u kvalitetnim dvobojima. Natjecanje počinje u subotu u 11 sati.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti