Mursa već godinama ne ispušta primat

Dosta je sportskih kolektiva u našem gradu koji se imaju čime pohvaliti u svom radu, dakako i svojim rezultatima. Stoga nije lako izabrati i proglasiti najuspješniji među njima. No, igrači, stručni stožer i mala, ali vrijedna logistika Muškog odbojkaškog kluba Mursa-Osijek potrudili su se da im ovo laskavo priznanje pripadne i četvrtu godinu zaredom. Dakako da im svima pripadaju velike čestitke, kao i pljesak kojega su zaslužili prilikom uručenja nagrade na svečanosti „Sportaš 2022“, u veljači održanoj u dvorani Gradski vrt.

U ovoj sezoni je Mursa osvojila nacionalni Kup, uz samo jedan poraz završila je i osnovni dio sezone u državnom prvenstvu na čelnoj poziciji i s puno optimizma svi iščekujemo konačni rasplet u doigravanju. No, izbor za najbolji sportski kolektiv grada Osijeka odnosi se na prošlu kalendarsku godinu. Ona je također bila vrlo uspješna, o čemu svjedoči spoznaja da su naši dečki ponovno bili viceprvaci Hrvatske, kao i sudionici finala Kupa. Igrali su i šesnaestinu finala europskog Kupa CEV-a, što je u svakom pogledu ispunilo klupske ciljeve i ambicije. 

„Ovo nam je već četvrto uzastopno priznanje ove vrste i zaista možemo i moramo biti ponosni. To nam je svakako velika nagrada za uloženi trud i ostvarene rezultate koji nisu ostali nezapaženi. Nije mala stvar biti najbolji kolektiv u tako širokoj sportskoj obitelji koju ima grad Osijek i svakako će nam i ovaj izbor predstavljati dodatni vjetar u leđa u nastavku naših aktivnosti i ostvarenju klupskih ambicija. Treba nastaviti ovakvim tempom i u završnici aktualne sezone, a u budućnosti se nadamo nekom novom iskoraku. Bilo bi jako lijepo naći se ponovno među laureatima s osvojenom titulom prvaka Hrvatske“, poručio je trener osječkih odbojkaša Mario Teppert. 

Stručnom stožeru i našim odbojkašima želimo nove uspjehe, vjerujući da imaju snage osvojiti i povijesnu titulu najbolje hrvatske momčadi. Puno su puta već potvrdili svoju kvalitetu, a bilo bi uistinu sjajno da u istoj godini uspiju doći do dvostruke krune, nakon već osvojenog pokala u Kupu. 

Nominacije u izboru za najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka u 2022. godini možete vidjeti ovdje .

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti