Mursa već godinama ne ispušta primat

Dosta je sportskih kolektiva u našem gradu koji se imaju čime pohvaliti u svom radu, dakako i svojim rezultatima. Stoga nije lako izabrati i proglasiti najuspješniji među njima. No, igrači, stručni stožer i mala, ali vrijedna logistika Muškog odbojkaškog kluba Mursa-Osijek potrudili su se da im ovo laskavo priznanje pripadne i četvrtu godinu zaredom. Dakako da im svima pripadaju velike čestitke, kao i pljesak kojega su zaslužili prilikom uručenja nagrade na svečanosti „Sportaš 2022“, u veljači održanoj u dvorani Gradski vrt.

U ovoj sezoni je Mursa osvojila nacionalni Kup, uz samo jedan poraz završila je i osnovni dio sezone u državnom prvenstvu na čelnoj poziciji i s puno optimizma svi iščekujemo konačni rasplet u doigravanju. No, izbor za najbolji sportski kolektiv grada Osijeka odnosi se na prošlu kalendarsku godinu. Ona je također bila vrlo uspješna, o čemu svjedoči spoznaja da su naši dečki ponovno bili viceprvaci Hrvatske, kao i sudionici finala Kupa. Igrali su i šesnaestinu finala europskog Kupa CEV-a, što je u svakom pogledu ispunilo klupske ciljeve i ambicije. 

„Ovo nam je već četvrto uzastopno priznanje ove vrste i zaista možemo i moramo biti ponosni. To nam je svakako velika nagrada za uloženi trud i ostvarene rezultate koji nisu ostali nezapaženi. Nije mala stvar biti najbolji kolektiv u tako širokoj sportskoj obitelji koju ima grad Osijek i svakako će nam i ovaj izbor predstavljati dodatni vjetar u leđa u nastavku naših aktivnosti i ostvarenju klupskih ambicija. Treba nastaviti ovakvim tempom i u završnici aktualne sezone, a u budućnosti se nadamo nekom novom iskoraku. Bilo bi jako lijepo naći se ponovno među laureatima s osvojenom titulom prvaka Hrvatske“, poručio je trener osječkih odbojkaša Mario Teppert. 

Stručnom stožeru i našim odbojkašima želimo nove uspjehe, vjerujući da imaju snage osvojiti i povijesnu titulu najbolje hrvatske momčadi. Puno su puta već potvrdili svoju kvalitetu, a bilo bi uistinu sjajno da u istoj godini uspiju doći do dvostruke krune, nakon već osvojenog pokala u Kupu. 

Nominacije u izboru za najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka u 2022. godini možete vidjeti ovdje .

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske