MNK Osijek želi bolje i uspješnije proljeće

U tijeku je zimska stanka za momčad MNK Osijek koja je prvi dio sezone u državnom prvenstvu u futsalu završila s učinkom od tri pobjede i šest poraza u devet ukupno odigranih utakmica. Osječani su s osvojenih 9 bodova trenutno na sedmom mjestu od deset klubova, koliko ih se natječe u elitnom razredu. U svakom slučaju, najvažnija je zadaća Bijelo-plavima i dalje što mirnija „plovidba“ ligaškim natjecanjem, bez nekog posebnog stresa u borbi za ostanak.

Možemo na kraju reći da smo zadovoljni, iako smo prije početka prvenstva postavili nekakav cilj da bismo mogli ili trebali osvojiti nekih 12 bodova. No, unatoč tomu što im imamo devet na svom kontu, ne smatramo da smo podbacili jer smo imali vrlo velikih kadrovskih problema, ponajprije zbog ozljeda. Ipak mislim da je momčad pokazala karakter nakon nekoliko lošijih rezultata i podignula se i stabilizirala. No, za sljedeću polusezonu vjerujemo da možemo bolje i uspješnije iako je i sadašnja pozicija generalno dobra,” rekao je predsjednik osječkog prvoligaša Tomislav Ciković.

Za Osijek je zapravo najvažnija utakmica bila ujedno i posljednja u prethodnom dijelu sezone. Na gostovanju kod zagrebačke Uspinjače Gimka slavilo se čak sa 7:0 i nakon toga se puno lakše diše.

Mislim da smo u toj utakmici pokazali da nam nije mjesto dolje, u toj zoni borbe za opstanak. Uvjerljivo smo u gostima svladali izravnog konkurenta na ljestvici, ali se nadam da ćemo ubrzo postati klub koji će se boriti za mjesto u gornjem domu, pa i u vrhu hrvatskog futsala, čak i za trofeje! Već sada radimo na pojačanjima za nastavak sezone. Imamo dogovorena dva-tri nova igrača, dvojica su Brazilci, a jedan je domaći što ćemo sljedećih dana finalizirati i objaviti. Dakle, cilj će nam u drugom dijelu prvenstva biti plasman u doigravanje za prvaka, dogurati što dalje, a onda iduće godine dodatno se osnažiti i pokušati u naš grad donijeti neki trofej.

Foto: Futsal klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti