MNK Osijek Kandit značajno pojačao svoju momčad

Velike promjene ovoga ljeta imamo u osječkom malonogometnom prvoligašu. Prva se odnosi na ulazak novoga sponzora u ovaj sportski kolektiv koji će stoga od nastupajuće sezone igrati pod nazivom MNK Osijek Kandit. Pisali smo već o tomu da je za trenera angažiran poznati talijanski stručnjak u futsalu Carmine Tarantino, a brojne su novosti i u igračkom kadru koji je bitno osnažen u odnosu na dosadašnju momčad Bijelo-plavih. Iz kluba su prvo izvijestili da se u matično jato vratio iskusni Gordan Duvančić. On je nakon odlaska sa Zrinjevca igrao za zagrebačku Uspinjaču, okušao se potom i u Buldog Lucreziji (Italija) da bi prije povrataka u Osijek vrlo uspješno nastupao za dubrovački Square. Svakako bi trebao biti pravo pojačanje s obzirom na sve što je dosad pokazao na malonogometnim terenima.

Osječka bi publika trebala uživati

Potom je potpis na ugovor s Osječanima stavio talijanski vratar Riccardo Ditano koji je u svojoj domovini nastupao i za mlađe nacionalne vrste i tamošnje prvoligaše. Uslijedio je dolazak dvojice istaknutih slovenskih reprezentativaca. Jeremy Bukovec ima 51 utakmicu za Deželu i pritom postigao 15 pogodaka. U grad na Dravi stigao je iz omiškog Olmissuma u kojem je imao jednu od najvažnijih uloga, a ima iskustva i iz Italije odakle se Osijek Kanditu priključio Nejc Hozjan. Njegova igračka biografija je vrlo zanimljiva, budući da je igrao i za vrlo jaki Napoli, okušao se i u španjolskom LNFS-u dok je dvaput proglašavan najboljim igračem Slovenije. Riječ je o vještom dribleru koji je u svim svojim klubovima dizao publiku na noge što se od njega očekuje i na Zrinjevcu. Jedno je pojačanje Bijelo-plavima stiglo i iz dalekog Brazila. To je Matheus Dener, stasiti pivot koji je većinu karijere proveo na Apeninskom poluotoku, a Osječanima je pristupio iz španjolske Ribere Navarre. Uz snagu ga krasi i ubojita lijeva noga tako da bi i on trebao biti od velike pomoći Tarantinovoj momčadi.

Također je bitno istaknuti da su ugovor produžili nositelji igre iz proteklog razdoblja: Andrej Pandurević, najbolji prošlosezonski strijelac Hrvatske lige, zatim Filip Petrušić, Josip Šalaj, Domagoj Damjanović, vratar Franko Jamičić i Matias Mijić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti