Milner i Kuna pobjednici na 10 kilometara

Točno 280 sudionika okupilo se u nedjelju na sada već tradicionalnoj humanitarnoj utrci pod nazivom „Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre“. Bilo je, dakako, aktivnih natjecatelja, ali i rekreativaca i ostalih znatiželjnika koji su vodili onim olimpijskim motom – važno je sudjelovati. Posebno zbog plemenitog cilja ove manifestacije i prikupljanja sredstava za potrebe Kliničko-bolničkog centra Osijek. Stoga se može reći i zaključiti kako je utrka i ove godine ispunila svoju svrhu, što je i najvažnije. Trčalo se na dva, pet i 10 kilometra, s tim da se najkraća dionica nije vrednovala u natjecateljskom smislu Na 5 kilometara najbrži je bio Zen Stanković iz AK Slavonija Žito u vremenu 18:18 minuta, ispred Petra Stankovića (Maksimir, 19:14) i Karla Ivezića (Nova Gradiška, 19:24). U ženskoj konkurenciji slavila je Dorotea Santi iz Slatine s rezultatom 21:01, druga je bila Ela Đelatović (Sla Ante Perić Đakovo, 21:42), a treća Ana Zara Perić (Slavonija Žito, 22:26).

U središnjoj utrci na 10 kilometara prvi je na cilj, a bilo je to kod spomenika Piccassu, stigao Leon Milner iz Maraton kluba Hrvatski sokol Osijek u vremenu 35:34. Slijedio ga je Vatroslav Haramustek (Maksimir, 35:40) dok je treće mjesto osvojio individualac Marko Duvnjak (37:17). Danijela Kuna (Puls Tomislavgrad) bila je najuspješnija kod žena s rezultatom 40:43, ispred Jess Radanović (AR Osijek, 46:00) i individualke Vlaste Živković (47:00). Još jednom podsjećamo da je organizator i idejni začetnik ove utrke Igor Delač, poznati osječki pjevač uz potporu Atletskog kluba Slavonija Žito.

Foto: Osijek trči

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat