Mijo Caktaš u „klubu 100“

Malo je igrača koji se u hrvatskom nogometu mogu pohvaliti da su postigli stotinu i više golova u povijesti HNL-a. U njemu su samo šestorica onih kojima je to uspjelo i jasno je da im pripada i poseban status uslijed učinka kojega su ostvarili tijekom svojih karijera. U tom je „klubu“ od nedjelje navečer i igrač Osijeka, 31-godišnji Mijo Caktaš i sasvim je zaslužio ovacije koje je dobio s tribina na utakmici s Goricom na prekrasnoj Opus Areni.

Nije lako odigrati ni stotinu utakmica na ovoj razini natjecanja, a kamoli postići 100 golova. Jasno je da sam sretan i drago mi je da je ovaj jubilarni pogodak bio i pobjedonosni za našu momčad, da nam je donio sva tri boda. Zahvaljujem svima na čestitkama, dakako i navijačima koji su nas opet došli podržati u lijepom broju” , poručio je Caktaš koji je među Bijelo-plave stigao u zimu 2022. i ima ugovor do ljeta 2025.

Mijo je ove sezone u državnom prvenstvu već šest puta tresao suparničke mreže i trenutno je vodeći na listi strijelaca. Hat-trick je imao s Rudešom u Zagrebu, dok je po jedan pogodak polučio u ogledima sa Slaven Belupom, Istrom 1961 i Goricom. Inače, na vječnoj ljestvici strijelaca u HNL-u vodi Davor Vugrinec sa 146 golova, a slijede ga Igor Cvitanović (126), Ivan Krstanović (123), Joško Popović (111), Miljenko Mumlek (106) i od prošle nedjelje Mijo Caktaš (100). Prije dolaska u Osijek, ovaj je iskusni Splićanin igrao za matično Dugopolje, da bi potom postao golgeter Hajduka čiji je bio i kapetan, a još je nosio dres ruskog Rubin Kazana i Damaca iz Saudijske Arabije.

Mijo Caktaš

FOTO: Nogometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti