Mia Wild u Mariboru obranila zlato na 100 m s preponama!

Mia Wild osvojila je zlatnu medalju na 100 m s preponama na Europskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mariboru! Članica AK Slavonija-Žito tako je obranila naslov kojeg je lani na ovom natjecanju prvi puta uzela u Banskoj Bistrici, postavši prva koja je to uspjela napraviti na EYOF-u u nekoj atletskoj disciplini.

Ovaj puta sjajna je 17-godišnja Nuštarka do novog velikog uspjeha na međunarodnoj sceni stigla na uistinu dramatičan način, jer su čak tri djevojke u finalu istrčale vrijeme od 13.22 sekunde, što je i novi rekord EYOF-a. Odlučivao je fotofiniš, dugo je trajalo pregledavanje snimke, a na kraju je odlučeno kako će zlato podijeliti naša Mia te Francuskinja Laura Montauban, dok je bronca na kraju ostala Poljakinji Zuzanni Zajac.

“Dosta sam bila nervozna uoči finala iako sam znala da sam spremna i da se mogu opet boriti za zlato. Konkurencija je bila jako dobra, djevojke su ovdje stigle s odličnim rezultatima tako da je bilo za očekivati baš veliko finale. Znala sam koliko vrijedim i naravno da mi je drago da sam ispunila i trenerova očekivanja” -rekla je Mia nakon svog drugog zlata na EYOF-u.

Odličnu formu najavila je već u kvalifikacijama dan ranije kada je za šest stotinki sekunde srušila dotadašnji mlađejuniorski rekord Jane Koščak te s 13.37 u finale ušla s najbržim vremenom. I sama je bila svjesna da će u njemu trebati još brže „letjeti“ stazom o čemu najbolje svjedoči podatak da bi s tim rezultatom iz kvalifikacija u finalu ostala bez odličja. I napravila je to, za dodatnih 15 stotinki sekunde popravila je vlastiti i nacionalni mlađejuniorski rekord te nakon dramatičnog raspleta uzela još jedno najsjajnije odličje, koje joj nije izmaknulo unatoč padu u ciljnoj ravnini.

“Dobro je sve završilo bez obzira na brojne ogrebotine i lakšu bol u leđima. Nikada ranije nisam vidjela nešto slično u trkačkim disciplinama. Po svršteku utrke bila sam uvjerena da sam prva, no semafor je pokazivao da sam, iza Francuskinje. Potom se čak četiri sata provjeravalo i vijećalo oko konačnog poretka, jer se ipak radilo o medaljama i to onoj najsjajnijoj. Na kraju je odlučeno da Montauban i ja podijelile prvo mjesto, dok je Zajac, koja je u Sloveniju došla najboljim rezultatom, završila s broncom.”

Pod vodstvom trenera Saše Šešuma Mia je nastavila napredovati u svojoj najdražoj disciplini, očito je ponovno forma bila idealno tempirana, a mlada hrvatska reprezentativka ističe koliko je do ovog uspjeha bilo teško doći.

“Ovdje je sigurno bilo teže i zahtjevnije. Lani u Banskoj Bistrici nisam baš najbolje odradila kvalifikacije i nisam u finalu bila među favoritkinjama, dok je u Mariboru bilo drugačije. Imala sam najbolje vrijeme u kvalifikacijama i znalo se da jurišam na zlato. Nisam mogla pretpostaviti da će biti ovako napeto, ali je zato sve ispalo još i slađe. Prezadovoljni smo i trener i ja. Sad ću malo uživati u ovom uspjehu, a onda se pripremati za predstojeće U20 Europsko prvenstvo koje će se u kolovozu održati u Jeruzalemu – pojasnila je Mia, koja je u Mariboru trčala u još jednom finalu.”

Bila je dio štafete na 100-200-300-400 metara koju su još činile Jana Koščak, Vita Penezić i Klara Kapac, a koja je u finalu zauzela osmo mjesto. U kvalifikacijama su postavile novi državni rekord (2:11.53), a u finalu su trčale tek nešto sporije (2:11.97).

FOTO: Atletski klub Slavonija Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem