Mia Wild i Goran Vincek zaslužili Sokola 

Tijekom proglašenja najboljih sportaša i sportskih kolektiva Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije za proteklu godinu, dnevni list Glas Slavonije je nastavio tradiciju dodjele nagrade Sokol za posebna sportska dostignuća. Dobitnici su bili mlada atletičarka Slavonije Žito Mia Wild i dugogodišnji ekonom NK Osijek Goran Vincek.  

„Bila sam počašćena tim izborom, vidjela sam da i drugi prate moje rezultate i prepoznaju napredak kojega imam u karijeri. To mi je dodatni vjetar u leđa, mogu reći da me takve stvari čine sretnom i ponosnom. Najveći uspjeh kojega sam ostvarila u 2022. bilo je zlato s Europskog olimpijskog festivala mladih u Banskoj Bistrici na 100 metara prepone u konkurenciji mlađih juniorki s osobnim rekordom 13:46, svega 3 stotinke sporije od državnog rekorda“, istaknula je Mia. 

Ova je 17-godišnja Vinkovčanka u redove AK Slavonija Žito stigla u listopadu 2018. godine, a itekako je primjetan njezin kontinuitet zapaženih nastupa. Dakako, da se od nje puno očekuje i na predstojećim natjecanjima.  

„Najveći fokus ostaje mi i dalje na preponama. Pritom mislim i na državno prvenstvo, Balkanijadu, Europsko prvenstvo do 20 godina te ponovno EOF na kojem ću braniti zlato. Želim poboljšati osobne rezultate i pridonijeti što boljim uspjesima svoga kluba“. 

Goran Vincek je, pak, već postao i jedan od zaštitnih znakova Bijelo-plavih. Klupski ekonom već je godinama i dio najbolje hrvatske reprezentacije te brine da Vatrenima u smislu sportske opreme baš ništa ne nedostaje. I on se iz Katra vratio sa svjetskom broncom, pa je svakako zaslužio priznanje.  

„Naši su reprezentativci sjajni dečki, ne samo na terenu nego i izvan njega. Lijepo je biti duže vrijeme uz njih, a posebno na najvećim natjecanjima. Iz Rusije imamo srebro, prošle smo godine ponovno osvojili medalju i to je nešto posebno“, ističe Vincek.  

Zaposlenik NK Osijek je još od 1984. godine kada je umirovljen nekadašnji, također legendarni ekonom kluba, Goran djed Gabrijel Vincek.  

„Velika mi je želja da s Bijelo-plavima dočekam naslov prvaka Hrvatske. To bih baš jako volio dok sam još aktivan u ovome poslu. Prošao sam puno toga i s mladom i s A reprezentacijom, no ipak je moj dom, što bi se reklo, u Gradskom vrtu. Dočekati titulu san je svima nama koji dugo radimo u klubu“.  

Dodajmo na kraju da je Gogo, kako ga zovu svi suradnici i prijatelji, prethodno 2014. dobio i priznanje Sportskih novosti i udruge Nogometni sindikat kao „Dobri duh HNL-a“, što također svjedoči o tomu koliko je cijenjen u hrvatskoj nogometnoj obitelji.

Više o nagradi “Sokol” pročitajte ovdje.

Goran Vincek, dobitnik nagrade “Sokol”.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti