Marin Županović najbolji u Hrvatskoj!

Kada se iz Vinkovaca nedavno kao natjecatelj vratio u Osijek i postao članom AK Slavonija-Žito, paraatletičar Marin Županović imao je veliku želju postati prvakom Hrvatske u dresu svojih Osječana. I to mu se proteklog vikenda i ostvarilo. U Puli je, na Croatia Openu koji se bodovao i kao državno prvenstvo, osvojio zlato u bacanju koplja u svojoj kategoriji F54 s rezultatom 18,26. 

„Posebno mi je drago što mi je ova titula prva otkako nastupam za AK Slavonija-Žito. Baš se veselim jer je nešto posebno osvojiti odličje i to još ono najsjajnije za klub iz svoga grada! Od početka sam dobro bacao i osjećao sam da će sve i na kraju dobro završiti. Gotovo za jedan metar sam popravio rezultat kojega sam nedavno ostvario u Dubaiju. Naravno da moram biti zadovoljan, ovo je lijepa uvertira za sve što me nadalje očekuje. Već za dva tjedna nastupam na „Italia Grand Prix“ i nadam se da bi i tamo mogao ostvariti zapažen rezultat“, izjavio je Županović.  

Ovo je, inače, drugi puta da je Marin postao prvakom države u ovoj disciplini. Dok se natjecao za Vinkovčane osvojio je isti pojedinačni naslov tijekom 2021. godine. Dodajmo da je član Slavonije-Žito vlasnik i hrvatskog rekorda s daljinom 20,05 metara.  

Zanimljiva je, inače, Županovićeva sportska karijera. Prije 23 godine bio je prvak Hrvatske u motociklizmu u klasi Oldtimer. No, 2001. doživio je tešku nesreću na Grobniku i završio u invalidskim kolicima. Nije ga to zaustavilo u njegovim novim planovima i ambicijama, pa se posvetio atletici za osobe s invaliditetom. Koliko je pritom uspješan, potvrđuje i trijumf u Istri.

  
Marin Županović

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem