Maja Joščak među najboljim asistentima Europe!

Lijepo je pročitati službenu objavu UEFA-e da je nogometašica Osijeka Maja Joščak ušla u top 10 najboljih asistenata u povijesti Lige prvakinja, zabilježivši u dosadašnjim nastupima u ovome natjecanju respektabilnih 17 asistencija! I to je još jedna potvrda kako je Maja zasigurno ponajbolja hrvatska nogometašica u desetak posljednjih godina.

“Čast mi je biti u top 10 asistenata u povijesti Lige prvakinja. To je popis vrhunskih igračica koje igraju u najboljim klubovima Europe koji su osvajali tu istu Ligu prvaka, pa to priznanje ima i veću težinu. Naravno da to nije samo moja zasluga, nego su mi puno pomogle i kvalitetne suigračice, a možemo govoriti i općenito o afirmaciji Ženskog nogometnog kluba Osijek na najvećoj europskoj pozornici. Sve djevojke s kojima već godinama igram su mi svakako pomogle postati sportašicom kakva danas jesam. Bit će mi to dodatni poticaj za još bolji rad, a ovo mi je potvrda kako ljubav prema nogometu ipak može pobijediti sve, rekla nam je iskusna osječka nogometašica.

Joščak je od malena pokazivala veliki potencijal, igrala je često i s dečkima, a inače dolazi iz Doljana kod Daruvara. U ŽNK Osijek je stigla 2010. godine i njezin je učinak u ekipi uvijek bio iznimno vrijedan, a svojim je načinom igre stekla mnogo simpatizera i među navijačima. Bila je i ponajbolja hrvatska reprezentativka, no više nije u nacionalnoj vrsti jer ima i drugih obveza u životu. Naime, već neko vrijeme Maja je vrlo angažirana i uspješna pripadnica 3. satnije mehanizirane bojne „Pume“ Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, no i nadalje ozbiljno posvećena nogometu.

Punu listu top 10 nogometašica možete pronaći ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti