Luka Katić srebrni na EYOF-u u Mariboru

U nedjelju navečer 23. srpnja svečanim otvorenjem službeno je započeo Olimpijski festival europske mladeži (EYOF) u Mariboru koji se održavao od 23. – 29. srpnja. Tijekom festivala mariborske su ulice bile ispunjene s preko 4000 sudionika iz 48 zemalja.

Među 11 sportova već tradicionalno, svoje mjesto imao je i judo. Drugog dana natjecanja u četvrtak najuspješniji je bio Luka Katić (JK „Osijek“) koji je osvojio srebrno odličje. U finalu kategorije -66 kg čekao ga je neugodni Gruzijac Mate Gvelesiani, no unatoč želji, Katiću je u četvrtak na put stala ozljeda, te je predao borbu protiv predstavnika Gruzije.

17-godišnji Osječanin sjajno je otvorio dan ipponom u prvom kolu protiv Volodymyra Nicole Yatska (LUX), dok je u drugom kolu bio bolji protiv Mađara Szabolcsa Kissa. U golden score-u četvrtfinala pobjeđuje Moldavca Renata Croitorua, da bi niz nastavio protiv ovogodišnjeg srebrnog s Europskog prvenstva Portugalca Rodriga Janeira.

O kakvom se uspjehu radi govori podatak da je posljednja muška medalja za Hrvatsku na EYOF-u osvojena 2011. godine u Trabzonu (TUR).

Katića su na natjecanju vodili treneri Sara Matijević i Damir Matijević.

FOTO: Judo klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti