Lorena Balić je „lokalni heroj“!

Pisali smo nedavno o manifestaciji Europski tjedan sporta pod sloganom #BeActive, a u sklopu ove lijepe priče na njezinu svršetku za ovu kalendarsku godinu su uručene i prigodne nagrade zaslužnim i istaknutim pojedincima diljem Hrvatske i to pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Među troje nagrađenih u kategoriji pod nazivom „Lokalni heroj“ našla se i jedna od najboljih hrvatskih nogometašica, napadačica ŽNK Osijek i klupska trenerica u radu s mlađim kategorijama Lorena Balić. Riječ je o priznanju koje motivira ljude oko nas, posebice djecu i mlade, da se bave sportom i tjelesnom aktivnošću u svojoj zajednici i šire.

Želim se zahvaliti svima koji su prepoznali baš ovu priču kao pobjedničku. Uvijek je ta riječ „heroj“ imala svoju vrijednost i svakako da mi je čast i privilegija da se nalazi uz moje ime, ali sam svjesna da to i dalje nosi neku odgovornost, a ja se iste ne plašim i ponosno koračam svojim putem. Teško je ljudima prenijeti riječima koliko smo mi povezani i koliko rastemo iz dana u dan. Ovaj puta bih te djevojčice i njihove roditelje stavila ispred sebe jer oni su ti koji me prate i ne posustaju, što me izrazito veseli, istaknula je Lorena.

Balić je, inače, rođena Vinkovčanka, a dolazi iz Ilače. S 12 godina je stigla u Osijek, bilo je to 2010. kada je prihvatila poziv iz najtrofejnijeg ženskog nogometnog kolektiva u Hrvatskoj. Prošla je sve kategorije hrvatske reprezentacije, a unatoč inozemnim ponudama odlučila je i dalje nositi bijelo-plavi dres. Ima UEFA C trenersku licencu i već je uspješna u trenerskom poslu, a uz to i dalje redovito trese suparničke mreže na zelenom terenu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti