Lončarići brončani na Svjetskom kupu

Proteklog vikenda u talijanskoj Sabaudiji (4.-6.6.) održana je treća, a ujedno i posljednja ovogodišnja regata Svjetskog kupa u veslanju. Nastupile su četiri hrvatske posade među kojima se nalazio i dvojac bez kormilara Veslačkog kluba Iktus Patrik i Anton Lončarić, a ostvaren je izvrstan učinak od jedne zlatne, srebrne i brončane medalje te četvrtog mjesta. Osječki dvojac se nakon bronce u četvercu bez kormilara na prvoj regati SK-a vratio svojoj disciplini dvojca bez kormilara te ponovio uspjeh, a ispred 20-godišnjih blizanaca (6:25,89) plasirala su se proslavljena hrvatska braća i aktualni europski prvaci Valent i Martin Sinković (6:16,79) te britanska posada (6:23,10). Srebro za Hrvatsku su u Sabaudiji osvojile i sestre Josipa i Ivana Jurković, dok je Damir Martin u samcu zauzeo četvrtu poziciju.

Seniorska medalja braće Lončarić potvrda je odlične forme pred nastup na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora (do 23 godine) koje će se održati od 7.-11. srpnja 2021. g. u češkim Račicama.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem