Lana uzela srebro i požurila na maturu!

U grčkom Patrasu održano je Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu u konkurenciji mlađih seniorki, odnosno natjecateljki do 23 godine. S te velike smotre zadovoljna se vratila 18-godišnja Lana Mađarić, članica osječkog HUS-a koja je ostvarila veliki uspjeh osvajanjem srebrnog odličja! Moguće je da bi ta medalja bila i još sjajnija da je ova maturantica Treće gimnazije u Osijeku mogla nastupiti u zasluženo izbornom finalu. No, ispriječile su se neodgodive školske obveze i bez obzira na veliku priliku koja joj se ukazala na sportskom planu, Lana se morala vratiti na svoju maturu…

Imala sam zakazan maturalni rad iz engleskog jezika koji je uvod u još četiri ispita do diplome i nisam mogla ostati na natjecanju. Žurno sam se vratila da bih to riješila, a kako bih prošla u finalu, ne znam, teško mi je reći, ali mislim da bi to bila zanimljiva i neizvjesna borba s Ruskinjom Shokhinom. Šteta, ali što je tu je. Inače, u prethodnom meču protiv Libanonke Al Akiki bila sam jako dobra i pobijedila prekidom u drugoj rundi, ispričala je Mađarić.

Državna prvakinja i u savateu i kickboxingu

Ona inače dolazi iz Viljeva, nedaleko Donjeg Miholjca, a po povratku iz Grčke imala je svečani doček ispred HUS-ovih klupskih prostorija na Gornjodravskoj obali. Na Prvenstvu je nastupila u kategoriji do 67 kilograma, a uz njezina trenera Ivicu Haramiju bio je i dakako i Alen Borbaš. Vježbala je u svojoj sportskoj karijeri i jiu-jitsu, igrala i odbojku, a po dolasku na školovanje u Osijek pridružila se članovima Centra za borilačke sportove HUS.

Četiri puta sam bila prvakinja Hrvatske u tajlandskom boksu, a imam i titule u još nekim disciplinama, a to su savate i kickboxing. Za natjecanje u Patrasu mogu reći da je bilo moje prvo veliko međunarodno iskustvo i sigurna sam da je ovo srebro tek početak još boljih i većih uspjeha koji će doći, zaključila je Lana.

foto: HUS Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti