KIFOS svoj 4. rođendan obilježio u Gradskom vrtu

Kineziološki fakultet u Osijeku obilježio je četvrtu godinu svoga uspješnoga djelovanja i to svečanom sjednicom u prostorijama stadiona Gradski vrt. Tom je prilikom istaknuto kako na jednoj od najmlađih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u tri studijska programa studira 384 studenta. Definitivno se može reći kako je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju KIFOS mnogima postao vrlo primamljiv fakultet, ali i važan čimbenik razvoja sporta u ovome podneblju.

„S osobitim zadovoljstvom pohvaljujem naše vrijedne studente koji su vrlo aktivni i sudjeluju u različitom aktivnostima. Posebno želim zahvaliti našem gradonačelniku, gospodinu Radiću na kvalitetnoj i intenzivnoj suradnji  te omogućenom djelovanju u prostoru Gradskog vrta. Na taj ćemo način nastavni proces izdignuti na višu razinu i još se više povezati sa Zajednicom osječkog sporta te zajedno osmišljati i kreirati neke buduće projekte“, poručila je dekanica prof.dr.sc. Vesnica Mlinarević, najavivši i otvorenje Centra za istraživanja i dijagnostiku koji će biti na raspolaganju klubovima i svim sportašima.

Suradnja je konkretna i daje vidljive rezultate

Čelnik osječke gradske uprave Ivan Radić također je iskazao zadovoljstvo spoznajom da je ova suradnja sasvim konkretna i da daje vidljive rezultate.

„Drago mi je što je Kineziološki fakultet svoj četvrti rođendan proslavio upravo u Gradskom vrtu, u stadionskom prostoru koji mu je Grad Osijek dao na korištenje. Oni su bitan čimbenik našeg Sveučilišta, ali i grada Osijeka u cjelini. Da smo pravi grad sporta svjedoče i proračunska izdvajanja koja ove godine imamo za sport i njegovu infrastrukturu u iznosu od 11,5 milijuna eura. Zajednica osječkog sporta i KIFOS surađuju u edukaciji postojećih trenera i školovanju novih kao i stručnoj praksi studenata u klubovima. Suradnja nam je odlična, prvenstveno na dobrobit sporta i naših sportaša, dakako i u korist akademske zajednice“, rekao je gradonačelnik.

Na svečanosti su uručene nagrade profesorima, asistentima, studentima i djelatnicima Fakulteta te podijeljena priznanja koja su, između ostalih, dobili i Grad Osijek, odnosno gradonačelnik Radić i ZOS na čelu sa svojim predsjednikom Alenom Nađsombatom.

foto: Grad Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti