Kenijci najbrži na Osječkom Ferivi polumaratonu

Ukupno je, u svim kategorijama, nastupilo oko 1200 sudionika iz deset zemalja. U muškoj konkurenciji najbolji je bio Laban Cheruiyot, dok je kod žena slavila Ruth Chemisto Matebo.

Iako se u subotu u ranijim jutarnjim satima činilo da bi kiša mogla pokvariti ugođaj na 19. Osječkom Ferivi polumaratonu, vrijeme je u konačnici ipak bilo takvo da ništa nije smetalo brojnim sudionicima. Na kraju su najbolji i u muškoj i ženskoj konkurenciji bili natjecatelji iz Kenije koji su prvi puta trčali u Osijeku i pokazali se nedostižnima. Prvo mjesto među trkačima na stazi od 21,1 kilometar osvojio je Laban Cheruiyot s novim rekordom našeg polumaratona 1:08,05. Drugi je bio njegov sunarodnjak Ezekiel Kipkorir, a Kenijac je i trećeplasirani Mathew Kiptanui Kibet. Među ženama je najbrža bila Ruth Chemisto Matebo, također iz Kenije u vremenu 1:19,53, iza koje su na cilj ušle prošlogodišnja pobjednica Tea Faber iz Dubrovnika i Ana Martinović iz Otoka. 

U utrci građana na 5 kilometara slavili su Mlađen Samardžić iz Brčkog (15,23) i Mađarica Zita Elek (19:36). Vrijedi istaknuti da je među natjecateljima u ovoj kategoriji ponovno bio i osječki gradonačelnik Ivan Radić. 

„Bila je to utrka s najljepšim pogledom na najljepši grad. Osječki Ferivi polumaraton već je tradicionalno svojevrstan brend našeg grada, a kao prvi veći proljetni događaj, uvertira je i u mnogobrojne turističke manifestacije koje pripremamo ovoga proljeća i ljeta. Čestitam svim sudionicima, organizatorima i klubovima koji su dali svoj doprinos, kao i građani koji su u svemu bili potpora“, istaknuo je prvi čovjek Grada.

Dodajmo da je najbolja muška štafeta 3×7 km bila ona iz AK Slavonija Žito u sastavu: Filip Grgurić, Danijel Jovinac i Zen Stanković (1:18,54), a kod dama je najbrži bio tercet pod nazivom Catch us if you can: Antonija Šarić, Danijela Černić i Sandra Privšek (1:38,10). Prvoplasirana mješovita štafeta je In Spector Gym: Hrvoje Klarić, Izabela Čalić i Zvonimir Vuković (1:46,22). Održane su i Ledo dječje utrke na lijevoj obali Drave kod Zoološkog vrta, a računajući sudionike u svim kategorijama, može se reći da ih je bilo oko 1200. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem