Katia Šegavčić je ponovno Prvakinja Balkana!

Članica Karate kluba Hrvatski Sokol Katia Šegavčić protekloga tjedna od 16. – 20. studenog sudjelovala je na Prvenstvu Balkana za kadete/kinje, juniore/ke i U21 koje je održano u Ljubljani. S njom je također nastupila njena klupska kolegica Ema Štefančić, a obje ih je pratio trener Zvonko Biondić.

Prvenstvo Balkana okupilo je 13 članica nacionalnih karate saveza – Hrvatska, Slovenija, Srbija, Kosovo, Albanija, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Grčka, Turska, Cipar, Bugarska, Rumunjska, BiH te 1078 natjecateljica i natjecatelja. Šegavčić se natjecala u kategoriji kadetkinja uz još 39 vrlo iskusnih natjecateljica, dok je Štefančić nastupila u juniorskoj kategoriji s još 31 natjecateljicom.

Svojom izvedbom kata, Katia je lako osigurala prolaz u finale, gdje ju je čekala grkinja Eleni Zervou, koju je pobijedila i tako po drugi put osvojila zlatnu medalju i titulu Prvakinje Balkana. Katijin idući nastup bit će u Veneciji na K1 Youth Leagueu, koje će se održati od 6. – 10. prosinca. Očekuje ju jaka konkurencija u kojoj se nalazi 128 natjecateljica, također će joj to poslužiti kao potvrda za već osiguran nastup na Prvenstvu Europe, koje će se održati u veljači 2024. u gruzijskom Tbilisiju.

Foto: Aleksandar Šegavčić

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat