Karla Crljenić prva osječka vaterpolska reprezentativka!

Osječki vaterpolo doživio je nešto posebno, dosad nezabilježeno. Naime, mlada članica VK Mursa Karla Crljenić pozvana je u reprezentaciju Hrvatske do 16 godina. Ući će to u povijest jer smo prvi puta u ovome sportu u gradu na Dravi dobili nekoga tko će imati čast i zadovoljstvo nastupati u nacionalnoj vrsti na jednoj velikoj smotri! Izbornik naše selekcije Hrvoje Kundid uvrstio je Karlu na svoj popis za Svjetsko prvenstvo koje je započelo u turskom gradu Manisa. Na ovom natjecanju sudjeluju 22 reprezentacije, a Hrvatska je u skupini s Francuskom i Njemačkom.

Ugodno nas je iznenadio ovaj poziv izbornika Kundida za našu Karlu koja se našla na konačnom popisu. Ovo je zaista nešto posebno za naš klub i općenito za osječki vaterpolo jer nikada nismo imali igrača ili igračicu na nekom Europskom ili Svjetskom prvenstvu. Sretni smo i ponosni, a našoj reprezentaciji i stručnom vodstvu želimo sreću u Turskoj, objavili su u Ženskom vaterpolskom klubu Mursa.

Popis reprezentativki pročitajte na linku: https://hvs.hr/odredene-reprezentativke-za-sp-do-16/
Raspored i rezultati: https://www.worldaquatics.com/competitions/3490/world-aquatics-women-s-u16-water-polo-championships-2024

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti