Karate kup Osijeka u subotu u Gradskom vrtu

Ovo je prvi od tri izborna turnira za Europsko prvenstvo sljedeće godine, a prijavilo se više od 700 sudionika.

Osječki karate savez ovu subotu, 19. studenoga, organizira Međunarodni karate kup Osijeka koji će se održati u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski Vrt. Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Prijave su zatvorene ovu srijedu, a zaprimljeno ih je u značajnom broju. Ukupno je to 774 pojedinaca koji dolaze iz 76 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Treba istaknuti i kako je ovo izborni turnir za kadete, juniore, U21 kategoriju i seniore za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati sljedeće godine. 

„Ovo je u borbama i katama prvi od sveukupno tri izborna turnira za Europsko prvenstvo. Organiziramo ga povodom Dana Grada Osijeka, a sada je to već 12. po redu. Imali smo neke prekide, pogotovo zbog COVIDA-19, no nadam se da će se organizacija nastaviti i nakon mog mandata“, istaknuo je Joco Đukić, predsjednik Osječkog karate saveza. U sklopu ovog turnira održat će se i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Karlovčani odnijeli bodove iz Zrinjevca

Rukometaši Osijeka nisu uspjeli nastaviti domaći pobjednički niz. U 11. kolu Paket24 Premijer lige poraženi su u dvorani Zrinjevac od Karlovca 30:24 (13:9) te su

Osječanke bolje i od Splita

Sada već lijepu seriju pobjeda imaju odbojkašice Osijeka. U dvorani Gradski vrt proteklog vikenda „pala“ je ekipa Splita i to je treći pun pogodak u