“Karate kup grada Osijeka”

Danas je u organizaciji Osječkog karate saveza u prostorima NSD Gradski vrt održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen predstojeći međunarodni karate turnir “Karate kup grada Osijeka”.

Obnovljeni turnir koji je ranijih godina svoj redoviti termin imao također tijekom studenog najavili su predsjednik Osječkog karate saveza Zvonko Biondić i Karate saveza OBŽ Danijel Küfner, kao i Joco Đukić iz Područne udruge koja okuplja slavonsko-baranjske klubove.

Turnir će se održati u subotu 10. studenoga 2018. g. u NSD Gradski vrt, a na četiri tatamija očekuje se oko 500 natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, a za medalje i pokale nadmetat će se svi uzrasti, od cicibana do seniora, u katama i borbama. Osječki kup će se bodovati i za plasman u hrvatsku karate reprezentaciju, a turnir započinje u 10 sati, uz besplatan ulaz za posjetitelje.

Također, tijekom pressice najavljen je odlazak hrvatske parakarate reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Madrid (6. – 11. studenog 2018.) u kojoj će participirati i četvorica Osječana – Danijel Küfner, u svojstvu izbornika parakarate reprezentacije i člana Odbora za parakarate pri WKF-u (Svjetskoj karate federaciji), trener Domagoj Šuster te natjecatelji u kolicima Ivica Vuković i Miroslav Rakić, članovi Karate klub Hvidra Osijek. Istaknuta je želja za osvajanjem odličja, a prijenos natjecanja moći će se pogledati na karateworld.tv.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti