Kadetkinje Osijeka prvakinje Hrvatske

Zadar je bio domaćin Prvenstva Hrvatske u odbojci za kadetkinje (2.-4.10.) na kojem se okupilo 27 klubova s igračicama uzrasta do 17 godina. Među njima su nastupila i tri osječka sastava, a najuspješniji među njima bio je Ženski odbojkaški klub Osijek koji se okitio naslovom prvakinja! U trijumf je ugrađeno svih šest pobjeda, a posebice se ističe ona finalna, izborena u dramatičnom susretu protiv favorizirane zagrebačke Mladosti od 3:2 (12:25, 25:20, 26:24, 16:25, 16:14).

Čestitke igračicama, ne samo za prikazano na završnom turniru. Uspjeh je tim veći jer zbog pandemije nismo bili u prigodi koristiti uvjete u trenažnom procesu na koje smo se naviknuli. No trud i odricanje na kraju su se isplatili – rekao je trofejni trener Dario Fančović koji je, nakon sedam godina, ponovo donio zlatnu medalju u Osijek u ovom uzrastu. Trećeplasirane su bile igračice Rijeke, a četvrte Splita. Sastav Ferivi-Višnjevca prvenstvo je okončao na 15. mjestu, a Sportskog akademskog kluba Osijek na 22.

Naslov prvaka Hrvatske osvojile su ove igračice: Rea Rajndl (proglašena za najbolju tehničarku prvenstva), Nika Županić (najbolji libero), Karla Kolobarić (najbolja pucačica), Taisa Weinand, Maria Lovrić, Marija Pupovac, Nika Višević, Leonarda Stojković, Anja Matković, Karla Miloloža, Dora Mink, Marina Volmut, Nika Perković, Ena Tubić, Matea Miličević i Nika Kolesarić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle