Još se tri osječka vrtića uključila u „Vrtko“

Kao što je već bilo najavljivano, Masterplan projekt EHF-a i HRS-a Rukomet u vrtićima – „Vrtko“ u ožujku je u Osijeku značajno proširen. Nakon što je od početka kalendarske godine prvi s „Vrtkom“ krenuo Dječji vrtić Potočnica, ovog su se mjeseca u našem gradu istom hvalevrijednom projektu priključila još tri.

Dječji vrtići Nevičica, Sunčica i Latica nove su „baze“ za projekt kojemu je cilj razviti ljubav djece prema sportskim aktivnostima. Opremljeni su i spremni za rad, a o zanimanju za ovaj projekt najbolje govore same brojke. Ukupno se u nova tri vrtića u „Vrtko“ upisalo oko 120 djece pa je ukupna brojka 177 mališana predškolske dobe više nego impresivna.

Kao i u DV Potočnica, i u preostala tri vrtića treninzi će se odvijati dva puta tjedno, u dvije starosne skupine. Tako se u DV Nevičica treninzi održavaju ponedjeljkom i srijedom, a u njemu će vježbati djeca iz dva vrtića. Naime, DV Krijesnica u „Vrtko“ se službeno uključuje od 1. rujna, kao i preostala tri vrtića (Sjenčica, Mak i Jabuka), kada se u njima stvore uvjeti za rad. No, s obzirom da su vrtići Nevičica i Krijesnica blizu, u potonjem su djeca i roditelji već sada izrazili želju za početkom treninga. Tako će u terminu od 14 do 14.45 sati vježbati djeca iz DV Nevičica, a od 14.45 do 15.30 djeca iz DV Krijesnica. U DV Sunčica treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 14 do 15 sati, dok se u DV Latica treninzi istim danima, ali od 14 do 14.45 sati. Djeca iz DV Potočnica i dalje nastavljaju sa svojim treninzima u već uhodanim terminima ponedjeljkom i srijedom od 14.30 do 15.30 sati.

foto: ŽRK Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti