Još jedno odličje za Lanu, Annu i Mariju!

Hrvatske juniorke u gađanju malokalibarskim pištoljem još jednom su se popele na postolje! Ovaj puta nastupile su u disciplini 25 metara pištolj trio i osvojile srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u streljaštvu, pretposljednjeg dana natjecanja na osječkom Pampasu. Naša je reprezentacija ponovno nastupila u sastavu: Lana Špirelja, Anna Ćukušić i Marija Maglica koje su se ponovno pokazale u odličnom izdanju. Kvalifikacije su završile na drugom mjestu i u finalu su se borile s prvoplasiranim Ukrajinkama za zlato. Bio je to vrlo izjednačen meč, a sreća se na kraju ipak nasmiješila selekciji Ukrajine koja je nakon izjednačenja 15:15 u završnim hicima slavila rezultatom 17:15.

Još jedan sjajan rezultat naših djevojka! Od srca im čestitam jer su pokazale iznimnu koncentraciju i veliku mentalnu snagu. Baš su bile odgovorne cijelo vrijeme natjecanja i zaslužile novu medalju. Nakon zlata imamo i srebro što je stvarno vrhunski doseg, naglasila je  trenerica hrvatske reprezentacije, proslavljena osječka streljačica Mirela Skoko-Ćelić.

Opet smo se, dakako, posebno osvrnuli na najmlađu članicu nacionalne selekcije, 14-godišnju Osječanku Mariju Maglicu…

Bila sam u dvojbi uoči prvenstva uvrstiti je u ekipu ili ipak još neko vrijeme pričekati. Ipak sam odlučila gurnuti je „u vatru“ jer je to apsolutno po svemu zaslužila, a i procijenila sam da bi mogla biti otkriće na svom prvom velikom natjecanju. I uzvratila je na najbolji mogući način. Moram je zaista pohvaliti, vrlo je odgovorna, nesumnjivo je pravi potencijal i ovo je, sigurna sam, tek početak onoga što bi mogla ubuduće napraviti u streljaštvu. Lana je već dosta iskusna sa svojih 18 godina, ima više međunarodnih odličja, nešto mlađa Anna je također bila dosta uspješna do sada, a nama je draga da se i naša Marija odlično uklopila u taj trio, dodala je Ćelić.

Dodajmo na kraju da je napeto bilo i u borbi za broncu, u odmjeravanju snaga Norveške i Njemačke. Norvežanke su uspjele napraviti bod razlike nakon 20 otpucanih serija i doći do odličja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti