Još jedna odlična promocija streljaštva

U našem je gradu završen 4. Svjetski kup u parastreljaštvu koji je potrajao desetak dana. Riječ je natjecanju za slijepe osobe u malokalibarskom oružju 25 i 50 metara te para trapu – zračno oružje. Na streljani Pampas je bila 50-metarska linija za disciplinu puške u tri stava i pištolj slobodnog izbora, odnosno 25-metarska linija za pištolj. Također, gađale su se leteće mete na tri piste dok se u dvorani Gradski vrt pucalo zračnim oružjem puškom i pištoljem.

Ovo je natjecanje, ponovit ćemo još jednom ono o čemu smo pisali u najavi, bilo specifično po tomu što su slijepi i slabovidni strijelci koristili poseban uređaj koji svjetlosno-zvučnim signalima omogućuje vrlo precizno nišanjenje. To se odrazilo i na rezultatima koji su bili na visokoj razini. Što se tiče hrvatskih reprezentativaca, posebno se iskazao Fran Skračić, osvojivši srebro u VIP-u i broncu u VIS-u.

„Tradicionalno u Osijeku svake godine imamo barem jedno značajno natjecanje, pa je tako bilo i ovoga ljeta. Nastupili su predstavnici 34 države sa četiri kontinenta, njih oko 270 uz prateće osoblje i bila je to zaista dobra promocija našeg streljaštva, ali i grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i svega što ova regija može ponuditi. Nije bilo jednostavno organizirati jednu ovakvu manifestaciju, stoga se želim zahvaliti svima koji su odlično odradili taj dio posla, da bismo još jednom opravdali ukazano povjerenje“, naglasio je predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal.

„Dugi niz godina organiziramo svjetska i europska natjecanja na visokoj razini i drago mi je što i nakon ovoga možemo svi zajedno zaključiti kako je sve prošlo u najboljem redu. Osnovni cilj i i dalje nam je popularizacija streljaštva koje ubrajamo među najstarije sportove u Hrvatskoj. Zahvalni smo Gradu i Županiji koji nam u svemu pomažu da bi natjecatelje dočekali vrhunski uvjeti. Stoga nam svjetske streljačke federacije učestalo omogućuju organizaciju ovakvih događaja“, rekao je Zvonimir Kovačević, predsjednik GSD Osijek 1784.

„Svi moramo biti izuzetno ponosni jer ostvarivati odlične rezultate među parasportašima je nešto izuzetno vrijedno i moramo to cijeniti. Stoga smo i ovaj puta bili ponosan partner GSD Osijek 1784 i Hrvatskom streljačkom savezu“, istaknuo je Robert Seligman, direktor osječkih Športskih objekata. Inače, ovakav Svjetski kup se godišnje održava na samo dvije lokacije u svijetu, što osječkoj priči daje još i veću dimenziju. Našem je gradu u tom smislu pripala čast ugostiti zaista vrhunske parasportaše. Dodajmo na kraju da će Osijek na jesen biti domaćin Europskog prvenstva u Skeetu i Trapu.Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti