Jesen iz snova za osječke odbojkašice!

Vrlo je uspješna polusezona iza odbojkašica Osijeka za koje, zapravo, možemo reći da su najugodnije iznenađenje prvog dijela prvenstva u državnoj Superligi. Naime, uoči samoga početka ligaškog natjecanja u osječkom su taboru primarno razmišljali o opstanku među prvoligašima, a zimsku stanku su dočekali na sjajnom, trećem mjestu što praktički nitko nije mogao predvidjeti.

Da, kada smo se okupili na početku priprema, slažući od domaćih djevojaka kadar za nastupajuću sezonu, prvenstveno se govorilo o tomu kako je najvažnije izbjeći stresnu situaciju u donjem dijelu ljestvice, posebice zbog toga što je došlo i do promjena u sustavu natjecanja. Dvije najslabije ekipe izravno ispadaju iz Lige dok će treća odostraga ići u dodatne kvalifikacije, što svakako stvara stres kod onih koji su realno ugroženi u svom statusu, a to nisu samo tri trenutno najslabija kluba, rekao je trener ŽOK Osijek Dario Fančović.

U početku je bilo promjenjivo što se tiče igara i rezultata, međutim, od 6. kola i gostovanja u Rijeci Osječanke su zaredale pobjedama i više nijednu utakmicu – nisu izgubile!

Činjenica je da smo ostvarili impozantan niz i djevojke su u tom razdoblju baš bile sjajne! Dobiti šest protivnika za redom na način kako smo mi to riješili, vrijedno je poštovanja. Dakako da je posljedično došao i odličan plasman na ljestvici jer smo se smjestili odmah iza vodećih Dinama i Mladosti, dvije realno najjače ekipe u državi. Čestitam svima i nadam se kako smo u stanju nastaviti u istom ritmu iako smo svjesni da ćemo sada i mi biti „mamac“ ostalima jer se pokazalo da imamo kvalitetu i za nešto više.

Dinamo je vodeći s 22 boda, dakle bez izgubljenog susreta, dok su Mladostašice na drugoj poziciji s 20 bodova i jednim porazom. Osijek je na učinku 7-4, baš kao i Marina Kaštela na četvrtom mjestu. Prvenstvo se nastavlja 27. siječnja, a Fančovićeve učenice odmjeriti će tada snage s liderom i jesenskim prvakom. Što se tiče nacionalnog Kupa Snježane Ušić, osječki je sastav zaustavljen u osmini finala od Mladosti.

Foto: Ženski odbojkaški klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti