Jeruzalem novi izazov za Miju Wild

Sjajna mlada osječka atletičarka Mia Wild trenutno je u Izraelu gdje će ovoga tjedna nastupiti na Europskom juniorskom prvenstvu kojemu je domaćin Jeruzalem. Sprinterica Slavonije Žito još je mlađa juniorka i ovo će joj biti izazov među djevojkama koje su godinu ili dvije starije od nje koja je najmlađa među prijavljenima za utrku na 100 metara s preponama.

Wild ima trenutno 15. rezultat u Europi u ovoj konkurenciji, a o potencijalu hrvatske atletike svjedoči činjenica da u spomenutoj disciplini s najboljim vremenom dolazi još jedna naša reprezentativka Klara Košćak. Tu je i Lucija Grd koja se također ubraja među favoritkinje među preponašicama. Treba istaknuti kako će Mia nastupiti i na 200 metara, a uvrštena je i u štafetu Hrvatske 4×100 metara. Bit će zanimljivo vidjeti koliko 17-godišnja Nuštarka može napraviti na ovom natjecanju koje joj dolazi na samom kraju sezone tijekom koje je ostvarila puno sjajnih rezultata u svom dobnom uzrastu.

FOTO: Atletski klub Slavonija Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle