Javni teniski tereni na ponos Grada!

Da bi se djeca i mladi aktivno i ozbiljno bavili sportom svakako im je nužno omogućiti i kvalitetne uvjete u smislu terena i prateće infrastrukture. U tom smislu zaista je pohvalno istaknuti kako je obitelj Vekić nedavno otvorila i drugi javni teniski teren u Osijeku. Nakon onog s travnatom podlogom u Industrijskoj četvrti, odnosno u Bosutskom naselju, sada je zainteresiranima omogućeno igranje i na dovršenom zemljanom terenu na Jugu II.

Sretna sam i ponosna na ovo što radimo u smislu otvaranja novih terena u našem gradu. Beskrajno sam zahvalna svojoj obitelji na ogromnoj podršci koju sam oduvijek imala, a zatim i Gradu i Županiji što podržavaju moje želje i ideje te što imamo priliku omogućiti djeci da se bave sportom. Nadam se da će se „klinci“ zaljubiti u tenis kao što sam se i ja u njihovim godinama, istaknula je najbolja osječka sportašica, profesionalna tenisačica Donna Vekić.

Opće prihvaćena inicijativa

Još jednom se pokazalo da se mogu napraviti dobre i korisne stvari kada privatno poduzetništvo i kapital dobiju bezrezervnu podršku Grada i Županije. Nije se gubilo vrijeme od onih inicijalnih razgovora do same realizacije, što je razveselilo i Donnina oca Igora Vekića.

Ideja je krenula prije malo više od dvije godine kada smo komunicirali s gradonačelnikom i županom. Putujući svijetom smo vidjeli u mnogim državama i gradovima da je djeci omogućeno bavljenje sportom i tenisom na jedan drugačiji način koji ne uključuje naknadu. Ova je inicijativa opće prihvaćena kod čelnika gradske i županijske uprave tako da smo lani započeli ovaj projekt. Cilj nam je od početka bio napraviti nešto jedinstveno – četiri javna teniska terena u različitim dijelovima grada i to sa četiri različite Grand Slam podloge. Veselim se što je i na ovaj način Donna pridonijela da Osijek bude prepoznat kao grad sporta, a Osječko-baranjska županija prava europska regija sporta u kojem će svoje mjesto pronaći što više mladih ljudi.

Besplatno za sve korisnike

I ovaj drugi javni teren u potpunosti je besplatan za sve naše sugrađane koji ga žele koristiti. Siguran sam da ćemo i nadalje nastaviti razvijati ovu hvale vrijednu priču. Teren na Bosutskom je, kao što znamo, konstantno pun, tako da sam siguran da će ista priča biti i sa ovim na Jugu II. Možda među teniskim talentima jednoga dana dobijemo i neku novu Donnu Vekić, a to bi nam svima bio šlag na torti. Bitno je reći da ova gradska uprava značajno ulaže u sport i njegovu infrastrukturu, što ćemo činiti i ubuduće.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem