Ivušić: Počašćen sam izborom za najboljeg sportaša!

Protekla je godina bila itekako uspješna i lijepa za Ivicu Ivušića. Donedavni vratar Nogometnog kluba Osijek i hrvatski reprezentativac uspješno je nastupao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kao i u Ligi nacija, da bi sve kulminiralo broncom na Mundijalu u Katru. Imajući u vidu i odlične nastupe za Bijelo-plave svakako se može zaključiti da je zaslužio priznanje za sportaša godine Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Nažalost, nije osobno mogao primiti nagrade na nedavnoj svečanosti u dvorani Gradski vrt zbog obveza koje ima na Cipru, u svom novom klubu Pafosu. 

Iznimno sam počašćen dvostrukim izborom za najboljeg sportaša! Kada sam doznao da sam laureat, osjetio sam i sreću i veliko zadovoljstvo jer sam to doživio u Osijeku za koji me u pet proteklih godina vežu divne uspomene. Zahvalan sam svima koji su odlučivali o dobitnicima priznanja, baš kao i Gradu i Županiji, općenito na potpori sportašima i klubovima, rekao nam je Ivušić.

Otkako je u ljeto 2018. došao u Gradski vrt iz grčkog Olympiacosa, Ivica se u našoj sredini pokazao kao pravi profesionalac, a o vratarskim kvalitetama suvišno je i pisati. Uostalom, zbog svojih odličnih nastupa za NK Osijek našao se i u najboljoj nacionalnoj vrsti i među najistaknutijim hrvatskim nogometašima potvrdio kako apsolutno pripada toj eliti. 

Puno se toga lijepoga dogodilo u mojoj karijeri i posljednje vrijeme i naravno da me to veseli. Što se Osijeka tiče, žao mi je što nismo uspjeli zajednički osvojiti barem jedan trofej i nešto više učiniti u Europi, ali uvijek će mi vrijeme provedeno u gradu na Dravi ostati prelijepa uspomena. Ne samo zbog nogometa. I hvala navijačima jer su mi uvijek bila podrška. Bijelo-plavima u svakoj utakmici želim pobjedu i naravno da ih pratim, u svakom nastupu. Veliki pozdrav šaljem svim Osječankama i Osječanima, stekao sam među njima puno prijatelja. 

Logično je pitati kako mu je na Cipru, u klubu koji ga je uporno želio dovesti u svoju redove u čemu je i uspio?

U Hrvatskoj smo skloni podcjenjivanju, što se odnosi i na ligu u koju sam otišao. Nije to baš tako, kako mnogi misle. Naprotiv. Bio sam zadovoljan ponuđenim uvjetima, Pafos je sređena i ambiciozna sredina, svidjelo mi se što sam ovdje zatekao i na meni je sada ispuniti i njihova i vlastita očekivanja. Trenutno smo iza Apoela i AEK Larnace, vidjet ćemo kako će biti na kraju sezone. 

Uskoro će se Ivušić ponovno naći u krugu reprezentativaca, što ga posebno veseli.

Drago mi je da ću opet biti s dečkima koji su svima u Hrvatskoj priuštili toliko radosti. Imamo vrhunske igrače i nadam se i u budućnosti velikim uspjesima.


Ovdje možete pronaći nominarane u konkurenciji za najuspješnijeg sportaša Grada Osijeka za 2022. godinu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti