Ivušić donio svjetsku broncu 

Osijekov pouzdani vratar Ivica Ivušić donio je broncu sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru. Time je ušao u povijest Nogometnog kluba Osijek jer je, nakon Petra Krpana, postao tek drugi aktualni igrač Bijelo-plavih s ovakvim uspjehom. 

Ivušić se našao među 26 izabranika Zlatka Dalića koji su na Mundijalu branili hrvatske boje i na koncu osvojili treće mjesto. Time je postao tek drugi igrač u klupskoj povijesti NK Osijek koji se može pohvaliti takvim podvigom. Prvi je bio Petar Krpan koji je isto ostvario 1998. godine pod vodstvom izbornika Miroslava Ćire Blaževića.  

Osim Ivušića, u brončanoj  hrvatskoj ekspediciji bili su i Goran Vincek, ekonom Osijeka i reprezentacije koji se brinuo da Vatrenima ništa ne nedostaje od sportske opreme te službeni kuhar Tomica Đukić koji je, pak, spremao pobjedničke menije. Povijesni uspjeh s najboljom nacionalnom vrstom ostvarila su i dva bivša nogometaša Osijeka, Domagoj Vida i Borna Barišić koji su svojedobno nosili i kapetansku traku osječke momčadi. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti