Ivor Gaće državni prvak za mlađe juniore!

Kada je riječ o hrvatskim plivačkim nadama, svakako ih i mi imamo u gradu na Dravi. To je apsolutno 15-godišnji Ivor Gaće, član PK Osijek, što je dokazao i osvojenom titulom prvaka Hrvatske na 100 metara delfin u kategoriji mlađih juniora u malim bazenima. Prethodno je bio najbolji u državi u istoj disciplini i među kadetima, pa je jasno kako je u pitanju i reprezentativni potencijal.

Hvala na čestitkama, prije svega! Evo, ovaj zadnji naslov sam osvojio na riječkoj Kantridi s vremenom 56,89. Sve mi se nekako za sada odvija prema planu kada je plivanje u pitanju i nadam se da ću tako i nastaviti, započeo je Ivor.

Trenirati je počeo već sa šest godina i sada je već dugo u klubu u kojem mu je trener Mihael Močković. Kraće dionice delfin ili leptir stilom su mu najdraže, a u njima je i ostvario najbolje rezultate.

Cilj mi je izboriti reprezentativni status i vjerujem da ću u tomu uspjeti. To bi onda značilo i plasman na značajnija europska natjecanja, što mi je svakako velika želja. Kao i obraniti titulu među mlađim juniorima.

Ivor je, inače, s Juga II i učenik drugog razreda Opće gimnazije. Ova mu je godina bila vrlo uspješna, nada se da će i sljedeća proći u jednakom raspoloženju…

Treniram da bih svakim danom bio što bolji i uspješniji. Imam nekoliko medalja i iz velikih bazena, bio sam recimo treći na 50 delfin na državnom prvenstvu i šteta je što zbog temperature nisam mogao nastupiti i na 100 metara. Zadovoljan sam ostvarenim, a pokušat ću i ubuduće dati sve od sebe da i rezultati budu u skladu s očekivanjima.

Foto: Plivački klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti