Iktusovcima šest medalja na Jarunu

Na zagrebačkom Jarunu održan je prvi dio veslačkog državnog prvenstva i to u konkurenciji seniora i veterana. Najviše uspjeha imali su natjecatelji iz zagrebačke Mladosti, drugi su bili njihovi sugrađani iz Trešnjevke, a treće je mjesto zauzeo osječki Iktus. Ovaj će plasman svi u redovima Osječana ocijeniti uspješnim, kao i osvojeni broj medalja. Ukupno su Iktusovci nastupili u 11 disciplina s 12 svojih posada od kojih je polovica uspjela doći do odličja.  

Zlato su zaslužili Luka Grgić i Lovro Rudec u dvojcu bez kormilara za lake seniore i mogli su, dakako, biti najzadovoljniji svojim nastupom. Srebro je pripalo iskusnom i već prekaljenom Davidu Šainu u samcu te četvercu s kormilarom u sastavu: Ivan Sabolek, Petar Jukić, Karlo Paunović, Luka Došen i Petar Vulović. Broncu su, pak, osvojili Donata Elez i Nela Puškadija u dvojcu bez kormilara, zatim Greta Dragišić i Dunja Viszmeg u dvojcu na pariće, a Donati Elez je to pošlo za rukom i u samcu. Korak do odličja ostali su Jakov Horvat u samcu za lake seniore i dvojac bez kormilara Ivan Ante Grgić i Fran Škojo koji su završili na 4. mjestu.  

U veteranskoj konkurenciji odlični su bili Mario Staščik i Branimir Pekić u dvojcu bez kormilara, osvojivši zlato. S dvije najsjajnije medalje okitila se i Anamarija Sanseović u kombiniranim posadama Trešnjevke i splitskog Vala. Nastavak ekipnog Prvenstva Hrvatske je u srpnju, kada će se natjecati kadeti i juniori. Tada ćemo dobiti i ukupnog državnog prvaka u ovoj sezoni. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti