Iktus se neće zadovoljiti drugim mjestom

Održana je redovita godišnja Skupština Veslačkog kluba Iktus na kojoj je, dakako, bilo riječi i o ostvarenim rezultatima i plasmanima tijekom protekle natjecateljske godine. Podsjećamo, Narančasti su zauzeli visoko drugo mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske, odmah iza zagrebačke Mladosti. Raščlanjeno gledajući, budući da je u veslanju specifično bodovanje, među seniorima su Osječani bili treći, drugo mjesto pripalo im je u juniorskoj konkurenciji, u mlađem juniorskom uzrastu su postali najbolji u državi, dok su među kadetima/kadetkinjama zauzeli treću poziciju.

Mladost je očekivano bila prva, no nije ih nemoguće ugroziti. U jednom trenutku smo im bili vrlo blizu, praktički na bod-dva zaostatka i malo je nedostajalo da ih iznenadimo. Zapravo smo u svojim planovima imali treće mjesto na državnom prvenstvu, onda smo shvatili da je moguće napasti i drugo, da bi se u konačnici pokazalo kako čak i naslov prvaka nije nedostižan. Ulažemo maksimalne napore da popunimo sve dobne kategorije i sportski je nadati se da možemo napasti i titulu, iako bismo svakako bili zadovoljni ako bismo sljedeće sezone ponovno završili kao drugoplasirani, ističe klupski predsjednik Boris Popadić.

Iktus je svakako puno bolji i stabilniji nego unatrag nekoliko godina, kada je došlo do smjene generacija i odlaska nekih ponajboljih veslača koji su promijenili klupsku pripadnost. Sada je sve opet posloženo na puno boljoj razini.

Napravili smo iskorak za koji se puno toga mora poklopiti, Predsjedništvo radi intenzivno da bi osiguralo svu potrebnu logistiku i infrastrukturu. Sada ćemo poraditi na organizaciji dobrih priprema za sljedeću godinu, a zalog optimizmu vidimo i u mladom stručnom kadru. Krešo Ižaković je na čelu tima sa svojim nagomilanim znanjem i iskustvom, a uz njega su Dominik Matijević, Tomislav Oršolić koji je u Dražu polučio vrlo dobre rezultate te studentica kineziologije Mirna Gujčić.

Planovi za budućnost su ambiciozni i to je u svakom slučaju poželjno, uostalom i poticajno – sportski.

Potajno se nadamo tom velikom iskoraku, o kojem sam već nešto rekao. Doduše, Mladost je osjetila da je ugrožena, tako da će i oni s obzirom na svoje kapacitete nastojati sačuvati primat. Veseli me što nam je Škola veslanja popunjena, nekima je ove godine bila prva veslačka sezona i tek trebaju napredovati, u što osobno vjerujem. Nadalje, planiramo dovršetak splavi najkasnije do početka veslačke sezone na vodi, a u planu imamo i nabavku dva-tri nova čamca u suradnji sa Zajednicom osječkog sporta i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije. Sve su to elementarni preduvjeti da dodatno iskoračimo naprijed. U Predsjedništvu smo sve bivši veslači koji smo ostali vezani uz klub i to vrlo aktivno i želimo naš Iktus vratiti tamo gdje mu je mjesto, poručio je Popadić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti