HUS najuspješniji na Muaythai Osijek openu

Zanimljivo je natjecanje proteklog vikenda održano u dvorani Gradski vrt. Zapravo su bila dva, uklopljena u jednodnevnu manifestaciju. Riječ je o državnom prvenstvu u tajlandskom boksu za mlađe kadete i kadete te o Muaythai Osijek openu u konkurenciji mlađih juniora i juniora kao i mlađih seniora i seniora. Sudjelovalo je ukupno stotinjak boraca iz pet zemalja: Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Hrvatske, a najviše uspjeha imali su i najbrojniji članovi kluba organizatora – osječkog HUS-a.

Tajlandski boks odnosno muaythai je među borilačkim sportovima specifičan po tomu što je najsuroviji u ringu. Dopušteni su udarci koljenima i laktovima, kao i bacanja bez sudačkog razdvajanja. Nacionalni savez osnovali su pokojni Branko Cikatić i moj otac Zvonko tijekom 1992. godine i tada se to počelo razvijati u Hrvatskoj. Ovo nam je bio deveti turnir kojega smo organizirali, pa nas iduće godine očekuje jubilarni deseti. Za naše klupske borce mogu reći da su potvrdili svoju kvalitetu i oni za mene nisu iznenađenje, rekao je Alen Borbaš, glavni trener u HUS-u.

Za najboljeg je borca proglašen Mario Franić iz splitskog Marjana 2015 dok je u ženskoj konkurenciju tu titulu ponijela Slovenka Lily Fideršek. Najbolja borba bila je ona u juniorskoj kategoriji do 71 kilogram u kojoj su snage odmjerili Roko Čačić iz Svetog Zoila Zadar i Srbin Sergej Drešić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti