Hrvatski olimpijski dan u Osijeku

U organizaciji GSSR „Sport za sve“ Osijek, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Zajednice športskih udruga grada Osijeka, u subotu, 7.9.2019. g. na Srednjoškolskom igralištu u Osijeku održat će se manifestacija povodom Hrvatskog olimpijskog dana. Ovaj spomendan hrvatskog sporta obilježava se 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora (1991.), a opći cilj projekta je potaknuti građane svih dobnih skupina, posebice djecu i mlade, na aktivno bavljenje sportom.

Nastavljajući tradiciju održavanja HOD-a, i ove se godine na osječkoj „Srednjiki“ očekuje oko 1.000 osječkih sportaša i rekreativaca koji će prezentacijom svojih sportova podsjetiti na važnost redovnog bavljenja sportom i tjelovježbenim aktivnostima u funkciji razvoja zdravog i zadovoljnog društva.

Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem u sklopu kojeg će svoje umijeće najprije prezentirati članice i članovi osječkih plesnih skupina, a nakon pozdravnih govora gradskih i županijskih dužnosnika i sportaša, pripadnici Aerokluba Osijek doskočit će na igralište donoseći državnu i olimpijsku zastavu.

Odmah potom na terenima Srednjoškolskog igrališta uslijediti će bogat sportski program u kojem će sudjelovati gotovo 40 sportskih saveza i klubova iz obitelji brojnih osječkih sportova (rukomet, košarka, američki nogomet, atletika, gimnastika, mačevanje, judo, karate, taekwondo, aikido, badminton, veslanje, dizanje utega, stolni tenis, sportska rekreacija, sport osoba s invaliditetom).

Po četvrti u sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana održava se i Međunarodni turnir u uličnoj odbojci za djevojčice, koji i ove godine organiziraju OK Jug 2 i Odbojkaški savez grada Osijeka, a koji će okupiti preko 200 mladih odbojkašica. Novina na proslavi obilježavanja HOD-a je „Osijek street workout battles – free style i sets&raps“ čiji će se sudionici predstaviti tijekom prijepodneva, a ogledati na natjecanju s početkom u 15 sati.

HOD će obilježiti i klubovi koji nisu u mogućnosti doći na Srednjiku“, pa će se tako na Kuglani Pampas u 10 sati odigrati prijateljska utakmica ŽKK Osijek 97 – ŽKK Obrtnik (Nova Gradiška) a od 12,30 sati u organizaciji Kuglačkog kluba Osijek održava se međunarodni turnir “Osijek 2019.” (6×120 hitaca). Prezentaciju konjičkog sporta za sve uzraste na hipodromu Pampas pripremio je Konjički klub Osijek, a građane će na svojim terenima dočekati i članovi Udruge za terapiju i aktivnosti pomoću konja „Mogu“.


Raspored sportova po igralištima

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u