Hrvatska reprezentacija ima dobar potencijal

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija boravak u Osijeku iskoristila je baš prema planu stručnog stožera na čelu s izbornikom Igorom Arbutinom. Osim odrađenih priprema, odigrane su i dvije utakmice Zlatne skupine Europske lige u kojima su naše djevojke ostvarile polovičan učinak. Prvo su izgubile od Azerbajdžana (0:3), a potom su istim rezultatom svladale Slovačku. 

„Mogu ponoviti ono što se već od prije zna. Imamo zaista mladu reprezentaciju, bez nekog većeg iskustva. No, meni to izgleda dobro i vjerujem da će ova generacija igračica još dugo trajati i ostvariti dobre rezultate. Evo, pa i ja sa svoje nepune 24 godine spadam među starije što me je na neki način šokiralo, ali je i potvrda te naše mladosti. Mislim da ovaj kadar definitivno ima potencijala. Vidjelo se to i u Osijeku, naravno puno više na utakmici sa Slovačkom. Nakon dužeg vremena pričamo hrvatski na treninzima i utakmicama, što također pridonosi moglo bi se reći domaćoj atmosferi“, riječi su srednje blokerice Božane Butigan. 

Napraviti temelje za buduće akcije

Na ovotjednom turniru u belgijskom Beverenu naša je nacionalna vrsta prezentirala vrlo dobru partiju protiv Estonije. Subotnja pobjeda od 3:1 svakako veseli i ohrabruje. 

„Mislim da možemo doći i do završnog turnira Europske lige iako nam to nije primarna zadaća. Prvenstveno se želimo što više upoznati kao ekipa i napraviti prave temelje za buduće akcije. Ima tu novih i neiskusnih igračica koje se još moraju adaptirati na visoku razinu igre koja se traži u reprezentaciji“, dodala je Butigan koja je imala i najbolji učinak u ogledu s Estonkama. 

Na kraju dodajmo da ove nedjelje Hrvatska za protivnika ima selekciju Belgije koja je dosad ostvarila sve tri pobjede u ovome natjecanju uz samo jedan izgubljeni set.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti