Hrvatice maksimalne u Gradskom vrtu

Osijek je bio domaćin kvalifikacijskog stolnoteniskog turnira za seniorke i seniore koji su se u dvorani Gradski vrt borili za plasman na Europsko prvenstvo. Uspješne nastupe imala je i hrvatska ženska reprezentacija koja je osvojila prvo mjesto u svojoj skupini s tri sigurne pobjede u isto toliko odigranih dvoboja. Prvo je svladana Bosna i Hercegovina s 3:0, potom i Turska rezultatom 3:1, da bi u završnom dvoboju naše djevojke bile bolje od Litve ponovno s maksimalnih 3:0. 

Izabranice Dragutina Šurbeka odlično su odradile svoju zadaću, pa Andrea Pavlović, Mateja Jeger Majstorović, Lea Rakovac, Ivana Malobabić i Hana Arapović svakako zaslužuju čestitke. Izgubile su samo jedan meč u tri susreta i potvrdile sudjelovanje na kontinentalnoj smotri koja će se tijekom rujna ove godine održati u švedskom Malmoeu.  

„Čestitke izborniku Šurbeku i našim stolnotenisačicama. Drago nam je što su baš u našem gradu odradile ovu završnu zadaću. Inače, što se tiče trodnevnog natjecanja možemo reći da je bilo puno zanimljivih mečeva, a nastojali smo svim sudionicima omogućiti optimalne uvjete. Mislim da smo u tome i uspjeli, a to potvrđuju i ljudi iz Europske stolnoteniske federacije koji su bili proteklih dana u Osijeku, kao i sami sudionici. Doslovno nismo imali niti jednu primjedbu, naprotiv, primali smo samo pohvale kada smo se na kraju pozdravljali prilikom njihova povratka u države iz kojih su došli“, rekao je Dragan Knežević iz STK Vodovod Osijek koji je bio operativno zadužen za uspješnu provedbu ovoga turnira.  

Dodajmo na kraju da u Gradskom vrtu nije bilo naše muške nacionalne vrste, budući da se ona prethodno već plasirala na Prvenstvo Europe.

Foto: STK Vodovod Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti