Horvatu bronca na Prvenstvu Balkana

U susjednoj Srbiji, u gradu Kraljevu, tijekom prošloga vikenda održano je Prvenstvo Balkana u atletici. Sudjelovali su brojni hrvatski reprezentativci koji se na kraju mogu pohvaliti s 9 osvojenih medalja, od kojih su 2 bile srebrne, 3 brončane, a preostale 4 brončane. Nastupilo je i troje atletičara osječke Slavonije Žito, a najuspješniji je pritom bio najiskusniji među njima, Ivan Horvat. Uspio je osvojiti broncu u skoku s motkom, preskočivši visinu 5.20 metara.

„Imao sam dosta problema s ramenom, već na prethodnom natjecanju u Banskoj Bistrici. Tamo sam na neki način testirao svoje mogućnosti, rezultat pritom nije bio bajan, ali je rame izdržalo, pa sam mogao putovati i u Kraljevo. No, ne volim skakati u jutarnjim satima, nekako mi je teže tada uhvatiti pravi bioritam, a vidio sam da su takvih problema imali i mnogi drugi. Nedostajalo mi je svježine, bilo bi sve puno bolje da je termin bio popodnevni ili večernji. Taktički sam išao na visinu 5,35, računajući da će mi dobro doći dodatno vrijeme za rekuperaciju, uz dojam da sam kroz natjecanje izgledao sve bolje. Da sam to preskočio osvojio bih srebro, ali ipak nisam uspio. No, i s broncom moram biti zadovoljan, posebno jer je bila kvalitetna konkurencija. Kada na Balkanijadi osvojiš medalju s rezultatom 5,20 to već dosta govori o uvjetima za skakanje. Dakle, trebalo se snaći što bolje i zato kažem da je za mene završilo uspješno,” istaknuo je Horvat.

Treba na kraju dodati da je u Kraljevu u istoj disciplini, među skakačima s motkom, nastupio i Ivan Paravac. Iako je samo koji dan ranije imao zapažen rezultat na mitingu u Banskoj Bistrici (5,42), ovaj puta se nije uspio snaći i dobro zagrijati, pa je ostao bez plasmana.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u