“Hodanjem do zdravlja”

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije pozivaju građane na javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Hodanjem do zdravlja“, koja se organizira povodom obilježavanja Svjetskog dana hodanja (World walking day). Obilježavanje je, inače, pokrenula vodeća međunarodna organizacija za sportsku rekreaciju (Sport za sve) TAFISA (The Association For International Sport for All) 1991. godine. Od tada se svaki prvi vikend u listopadu obilježava taj dan diljem svijeta, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo pokrenuo je inicijativu obilježavanja Nacionalnog dana hodanja prve subote u listopadu. Tako se u okviru projekta „Živjeti zdravo“ u Osijeku provodi aktivnost „Hodanjem do zdravlja“, kojom se želi osvijestiti građane svih dobnih skupina o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti.

Ovogodišnja akcija „Hodanjem do zdravlja“ održat će se u subotu 5. listopada 2019. g., a okupljanje će biti ispred pješačkog mosta s desne strane Drave u 9 sati. Itinerar predviđa hodanje pod stručnim vodstvom stazom za hodanje s lijeve strane Drave pa do Trga Ante Starčevića, gdje se sudionici akcije pridružuju aktivisticama iz Mammae kluba Osijek pružajući im podršku u obilježavanju humanitarne akcije “Dan ružičaste vrpce”, posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Stoga, uz prikladnu opremu za hodanje, učinite nešto dobro za svoje zdravlje i priključite se akciji “Hodanjem do zdravlja”!

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti