Gradonačelnik primio igračice i vodstvo ŽNK Osijek

Nakon što su u nedjelju primile pobjednički pokal za osvojenu 24. titulu prvakinja Hrvatske, nogometašice Osijeka imale su i prijam kod gradonačelnika Ivana Radića i njegovih suradnika. Inače, čelnik osječke gradske uprave uživo je pratio posljednju prvenstvenu utakmicu Osječanki ove sezone, odigrane na stadionu u Gradskom vrtu, a potom ih je odlučio i pozvati u svečane prostorije Grada.  

„Od srca vam čestitam što pronosite ima grada Osijeka diljem Hrvatske. Mi kao institucija, putem Zajednice osječkog sporta, sufinanciramo ŽNK Osijek, a ovom prigodom za osvajanje prvenstva odlučili smo vas nagraditi s pet tisuća eura“, rekao je gradonačelnik svojim gošćama i gostima. 

Prvakinje Hrvatske na ovom su prijamu predstavljale kapetanica Izabela Lojna, iskusna Maja Jošćak i mlada Barbara Živković uz koje su bili trener Goran Ljubojević, klupski predsjednik Bojan Bodražić i direktorica Ivana Svalina.  

„Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku, isto tako i Županiji te Nogometnom središtu Osijek i ŽNS-u na potpori i vjerujem da smo je zaslužili svojim radom i rezultatima. Ubuduće ćemo u Gradskom vrtu imati značajno bolje uvjete za rad i nastavljamo u još jačem ritmu. Nadam se da ćemo iznjedriti još puno igračica koje će nositi ne samo osječki, nego i reprezentativni dres“, rekao je Bodražić.  

Radić je ponešto rekao i o tomu kakvi su planovi kada je riječ o najvećem osječkom sportskom objektu od kojega se u subotu opraštaju nogometaši Osijeka…  

„Pozivam na tu utakmicu sve navijače Bijelo-plavih jer će atmosfera sigurno biti posebna i emotivna. Što se tiče ženskog nogometa, na inicijativu Bojana Bodražića, a uz veliku podršku dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, Ante Vučemilovića-Šimunovića, razgovaramo s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem da Gradski vrt u budućnosti postane kamp ženske nogometne reprezentacije Hrvatske. Stadion ide u rekonstrukciju za što smo osigurali šest milijuna eura i to europskih sredstava. To uključuje i revitalizaciju cijelog kompleksa, uključujući i bivši Perivoj na tom prostoru, gdje su se nekada vozile speedway utrke. Sva ćemo rješenja uskoro predstaviti javnosti“. 


Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat