Gradonačelnik novčano nagradio Pratljačića

Veliki uspjeh ponajboljeg hrvatskog boksača i osvojena titula državnog prvaka u superteškoj kategoriji Osječanina Luke Pratljačića odjek ima i izvan samih sportskih krugova. Prepoznao je to i osječki gradonačelnik Ivan Radić, pa je našeg 26-godišnjeg sugrađanina, uz uručenu plaketu, nagradio i novčanim iznosom od 3.00 eura. Na prijemu je u gradskoj upravi bio i Pratljačićev zaslužni trener Matej Matković, a prvi je čovjek gradske uprave uz čestitke ovome dvojcu poželio i plasman na Olimpijske igre u Parizu za koje im se pružila prilika.  

Luka je vrhunski sportaš II. kategorije i sportski stipendist Grada Osijeka koji je ove godine podigao iznos sredstava za BK Osijek na 33.000 eura. Napravili smo i kategorizaciju trenera gdje je u I. kategoriju najvišeg ranga ušao i njegov trener Matković na čemu mu čestitam. Siguran sam da ćemo ovakve rezultate nastaviti imati i u budućnosti, a mi ćemo i dalje ulagati u naše sportaše, što potvrđujemo i sa čak 6 milijuna eura proračunskih sredstava, što je 300.000 eura više za sport nego prošle godine ili za čak 580.000 u odnosu na 2021. kada sam postao gradonačelnik, istaknuo je Radić. 

Svaka je potpora našim sportašima itekako dobro došla i korisna. Kada je riječ o Luki, on je potvrdio kako je među najuspješnijima u ovom podneblju. 

Mislim da se ovdje stvara jedna jako lijepa priča i da je ovo tek početak nečega što nas u perspektivi čeka. Mi ćemo i dalje u miru i tišini raditi, a rezultati će govoriti u naše ime. Hvala Gradu i Županiji i svima koji stoje iza nas, posebno Anti Poliću, čovjeku koji nam je jako puno pomogao sa svojim prijateljima i poduzetnicima iz Osijeka, kratko je poručio Pratljačić.

Da je Osijek uistinu grad sporta naši sportaši učestalo potvrđuju, praktički svakodnevno na brojnim natjecanjima na kojima ostvaruju odlične rezultate, rekao je predsjednik Zajednice osječkog sporta Alen Nađsombat. 

Mislim da su to pokazali i Grad Osijek i Zajednica sve većim i dosad rekordnim izdvajanjem za sport. Posebno veseli da smo i dalje potpora našim vrhunskim sportašima, da smo iznos za trenere, koje sada dijelimo u tri kategorije, podignuli za gotovo 80.000 eura u odnosu na prošlu godinu te da sredstva koja kroz programe izravno dajemo klubovima iznose gotovo milijun eura.

Na pruženoj podršci zahvalio se i Lukin trener kojemu također pripadaju velike zasluge za sve dosadašnje uspjehe:  

Imamo kompletnu logistiku i pomoć cijele zajednice. Hvala vam na tome i što ste prepoznali naš rad. Mi ćemo se truditi da vas i ubuduće razveselimo i da nas pratite ove godine na Olimpijskim igrama, rekao je Matković.

Foto: Grad Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti