GD Osijek-Žito prigodno obilježilo HOD

Hrvatski olimpijski dan (HOD) obilježava se svake godine 10. rujna, a povodom utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Cilj obilježavanja dana je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanju građana u sportske aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

S obzirom da je uobičajeno obilježavanje HOD-a na osječkom Srednjoškolskom igralištu ove godine zbog epidemioloških razloga izostalo, klubovi su pozvani da samostalno organiziraju obilježavanje dana posvećenog olimpijskom pokretu.

Sukladno tome, u Gimnastičkom društvu Osijek-Žito natjecateljice gimnastičkog C programa posebno su se pripremile za prigodni trening na kojem su na svoj način demonstrirale duh olimpizma, uz koreografiju i zastave 20-ak zemalja svijeta, apelirajući na zajedništvo u ovim nesigurnim vremenima kada je u pitanju sport na globalnoj razini.

Od kada smo krenuli s ponovnim radom, sredinom svibnja, trudimo se biti maksimalno odgovorni u svom radu. Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana ove godine u najbolju ruku možemo nazvati drukčijim, s obzirom da su inače taj dan svi osječki klubovi provodili zajedno kroz pokazne treninge svojih sportova, pozivajući djecu i odrasle na aktivno bavljenje sportom. Ove godine ta je tradicija izostala zbog epidemioloških razloga, ali se nadamo da ćemo sljedeće godine 10. rujna obilježiti kako i dolikuje – zajedno i sportski”, izjavila je trenerica u GD Osijek-Žito Tihana Lujev.

Inače, za djecu i odrasle i dalje su otvoreni upisi u sve programe Društva, a raspored treninga nalazi se na ovom linku. Sve dodatne informacije o programima mogu se dobiti na tel. 099 369 0155, kao i web stranici GD Osijek-Žito.

 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem