Gabriel Solar neupitna gimnastička perspektiva

Gabriel Solar će 1. lipnja napuniti 13 godina i jedan je od najperspektivnijih hrvatskih gimnastičara. Trenira i natječe se za GD Inova Gim, a trener mu je bivši državni reprezentativac Saša Solar. Najviše pokazuje na parteru i konju s hvataljkama, a na obje sprave je prvak Hrvatske u kadetskoj konkurenciji. Sada već nastupa za mlađe juniore s još i više izraženih ambicija. 

„Uživam u gimnastici, to mi je sada najvažnije. Tata me u dvoranu prvi puta doveo kada sam bio baš jako mali, a sa šest godina sam već počeo trenirati. Prije toga sam probao i nogomet i rukomet i košarku, da bih se onda definitivno odlučio za gimnastiku. Prvo sam natjecanje kao osmogodišnjak imao u Novom Sadu i osvojio treće mjesto i tu je nekako sve krenulo. Još mi je prerano za nekakve planove, samo čekam iduće natjecanje“, rekao je Gabriel.  

Trofej Kuna na izboru najboljih osječkih sportaša za proteklu godinu Solar je zaslužio sve boljim rezultatima i svakako će mu biti još i veći motiv u napornim treninzima.  

„Nadao sam se da bih mogao biti među dobitnicima. Jako sam to i želio, pa mi je drago što se i ostvarilo. Sada moram biti još bolji i nadam se da to mogu. Drago mi je da sam reprezentativac, ispunjavam kriterije za nastupe na važnim natjecanjima za mene. Na prošlim Balkanskim igrama u Istanbulu sam kao najmlađi ušao u finale i nastupao čak i među njim 18-godišnjacima“.  

Gabriel je učenik OŠ Franjo Krežma, ide u 6. razred i kaže da ima razumijevanje nastavnika za neke svoje nužne izostanke s nastave. Zahvalan im je na tome, a sigurno svojim uspjesima na lijep način predstavlja i svoju školu.

Ostale dobitnike možete pronaći ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske