Frajle i Zadar pobjednici 19. Božićnog turnira za veteranke i veterane

Slavljem veteranki Frajle internacionale te veterana Zadra završeno je 19. izdanje Međunarodnog božićnog rukometnog turnira za veteranke i veterane. Turnir je i ove godine odlično organizirao Veteranski rukometni klub Osijek, igralo se u dvorani Zrinjevac tijekom dva dana, najprije po skupinama, a potom i za konačni poredak.

Iako je ove godine bilo manje sudionika negoli prijašnjih godina (okupilo se osam momčadi kod veterana te sedam kod veteranki), imalo se što vidjeti od brojnih nekadašnjih uspješnih rukometaš(ic)a. Godine polako ipak čine svoje pa je bilo i ozljeda, koje su remetile natjecateljske planove momčadima, no većini je ipak bilo najvažnije ponovno okupljanje, evociranje uspomena i veselo druženje. U muškoj je konkurenciji naslov odnio VRK Zadar svladavši u finalnom susretu Novi Sad 021 sa 7:6. Treće mjesto pripalo je VRK Maglaju, nakon što je metkovićka momčad Zlatne godine zbog ozljeda te nekoliko ranijih odlazaka igrača svojim kućama moralo predati susret. Peto mjesto zauzela je VRK Novska svladavši VRK Zagreb sa 7:5, dok se na sedmo plasirao domaćin VRK Osijek porazivši VRK Petrijevci sa 10:7.

Kod veteranki najbolja je bila ekipa Frajle internacionale koja je u finalu porazila ŽVRK Zaprešić sa 6:4. Do trećeg mjesta stigao je ŽVRK Osijek nadvisivši Balkan expres sa 7:6, peto je zauzela ŽVRK Novska pobjedom protiv ŽVRK Kutine 4:3, dok je sedma bila ŽVRK Cerna.

U obje konkurencije proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Kod veterana, za najboljeg je igrača izabran Nino Bojnić (Zadar), najefikasniji strijelac je Zlatko Slišković (Novska), dok je najbolji vratar Ismir Brkić (Maglaj). U konkurenciji veteranki najbolja je igračica Mateja Šestak (Frajle internacionale), najefikasnija igračica bila je Nikolina Bartolec (Zaprešić), dok je za najbolju vratarku proglašena Snježana Frdelja.

Bez obzira na veće ili manje uspjehe na parketu, svi su sudionici uživali u višednevnom boravku u našem gradu te su nesumnjivo već počeli planirati dolazak i nagodinu. Tada će se igrati jubilarno, 20. izdanje i ne treba sumnjati kako će vrijedni organizatori napraviti sve da se taj lijepi jubilej dostojno proslavi.

Foto: Veteranski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti