Fide majstoru Bojanu Medaku prvo mjesto na brzopoteznom šahovskom turniru!

Prostori Šahovskog doma Zrinjevac u subotu su ugostili najbolje šahiste iz Vinkovaca, Belišća, Bošnjaka, Bijelog Brda, Zagreba, Višnjevca, Valpova i Osijeka na trećem brzopoteznom turniru u šahu. Organizirali su ga Osječki šahovski savez i šahovski klub Višnjevac na temelju prijašnjega dogovora da svaki osječki klub mora organizirati jedan turnir mjesečno.

Turnir se odigrao po švicarskome sustavu od 9 kola s tempom igre od 5 minuta i dodatkom od 3 sekunde za svaki potez. Najuspješniji igrač turnira bio Fide majstor Bojan Medak (član ŠK Ferit iz Osijeka) koji je pokazao dobre vještine i sa 100% učinkom došao do prvog mjesta.

Drugo mjesto zauzeo je Robert Aleksić (ŠK Bošnjaci iz Bošnjaka) sa 6,5 bodova dok je treće zauzeo mladi daroviti šahist Fran Topalić (ŠK Ferit) s jednakim brojem bodova kao i Aleksić, među nagrađenima našli su se Patrik Nikić (ŠK Vinkovci) i Božo Drmić (ŠK Ferit).

Suci turnira bili su Renato Vince i Davor Kršćanski, a nagrade najboljima uručio je predsjednik Osječkog šahovskog saveza Zvonko Horvat.

FOTO: Osječki šahovski savez

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti