FESTIVAL KARATEA U GRADSKOM VRTU

Uspješno je održan 12. Međunarodni karate kup Osijeka, a istovremeno i Prvenstvo Hrvatske u parakarateu. Turnir je organizirao Osječki karate savez u subotu 19. studenoga, a natjecanje se održalo u disciplinama kumite i kate. Najuspješnija bila je selekcija Zeničko-dobojskog kantona.

U organizaciji „festivala karatea“ u dvorani Gradski vrt pripomogli su i Grad Osijek te Osječko-baranjska županija. Sudjelovalo je više od 730 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a turnir je bio izbornog karaktera za kadete, juniore i U21 kategoriju za nastup na Europskom prvenstvu u Cipru sljedeće godine. U ukupnom poretku, najuspješnija selekcija bila je Zeničko-dobojskog kantona. Od hrvatskih klubova najbolji bili su karatisti KA Osijek i zagrebačkog Lotosa koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto na ukupnoj ljestvici.

Što se tiče osječkih sportaša, na Cipar bi mogla otputovati Katia Šegavčić, članica KK Hrvatski sokol. U igri za nastup na Europskom prvenstvu još su njen kolega Fran Seligman, Erik Šoper i Ivor Premec, obojica članovi KK Esseker. Priliku još imaju i ženski juniorski Essekerov kata tim te Karla Karačić iz KK Akademija Osijek, odnosno Petar Gudelj iz KK Esseker u borbama.

Svečanom otvaranju turnira prisustvovali su Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza (HKS), Joco Đukić kao čelni čovjek Osječkog karate saveza i predsjednik Organizacijskog odbora te Danijel Kufner, član Upravnog odbora HKS-a.

Grad Osijek, odnosno našu županiju predstavljali su Ivan Kos, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Osijeka te Dubravko Ižaković kao glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije. Natjecanje je posjetio i legendarni Enver Idrizi, nekadašnji svjetski prvak, kojemu je uručeno priznanje Hrvatskog karate saveza osoba s invaliditetom.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat