Europski tjedan sporta 2021.

Europski tjedan sporta projekt je koji je inicirala Europska komisija s ciljem podizanja svijesti o važnosti bavljenja sportom i tjelesnom aktivnošću među građanima Europe, a koja će se ove godine održati sedmu godinu zaredom.

Ministarstvo turizma i sporta, kao nacionalni koordinator za Republiku Hrvatsku, zaduženo je za organizaciju nacionalnih događanja, promidžbu te koordinaciju svih aktivnosti na području Hrvatske. Brojni dionici poput županija, gradova, općina, sportskih saveza, sportskih klubova i organizacija, korporacija, profesionalni sportaši, osobe iz javnog života i građani već godinama prepoznaju vrijednost ovog projekta te svojim sudjelovanjem pomažu prenijeti poruku o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću i sportom u javnosti.

Stoga ovom prilikom pozivamo sve članice Zajednice da se uključe u Europski tjedan sporta 2021. te samostalno organiziraju sportska događanja u razdoblju od 23. do 30. rujna 2021. g., a sva događanja možete prijaviti na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Ministarstvo turizma i sporta će na službenoj stranici Europskog tjedna sporta promovirati sve prijavljene događaje te će sukladno svojim mogućnostima osigurati određenu količinu promotivnih materijala i rekvizita. Nadalje, pozivaju se svi fitness i sportski centri da u sklopu Europskog tjedna sporta ponude svojim građanima dane otvorenih vrata u svom klubu ili centru. Također, Ministarstvo turizma i sporta organizirat će niz događanja diljem Hrvatske, a sve informacije o programu i rasporedu uskoro će biti objavljene na mrežnoj stranici Europskog tjedna sporta.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske